Politiet bekrefter at mannen døde

Politiinspektør Steffen Ravnåsen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

Politiinspektør Steffen Ravnåsen i Midtre Hålogaland politidistrikt. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet meldte torsdag formiddag at en person fikk hjertestans i forbindelse med en pågripelse i Stamsund på Vestvågøy.

DEL

Fredag bekrefter politiet at mannen som er i 30-årene er død.

- Dette er en tragisk sak for alle de involverte, sier politiinspektør Steffen Ravnåsen ved Midtre Hålogaland politidistrikt.

Han kan foreløpig ikke si så mye om hendelsesforløpet.

Ifølge pressemeldinga som ble sendt ut fra politimesteren torsdag, ble politiet tilkalt av AMK (Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral) fordi en mann fremsto som utstabil utenfor en adresse i Stamsund.

Politiinspektøren understreker at det ikke var snakk om en strafferettslig pågripelse. Politiet igangsatte ifølge pressemeldinga umiddelbart hjerte- lungeredning på stedet i påvente av ambulanse.

Mannen vil bli obdusert for å fastslå dødsårsaken og avdekke om det er sammenheng mellom politiets aktivitet og dødsfallet.

- Spesialenheten for politisaker vil komme til Lofoten fredag for å få klarhet i hva som skjedde, sier Ravnåsen til Lofotposten.

Enheten ble ifølge politimester Hugo Henstein rutinemessig varslet da mannen i går fikk hjertestans.

- Det viktige for spesialenheten er å avhøre de personene som har vært involvert både om hvorfor politiet ble tilkalt og omstendighetene rundt hendelsen, sier Ravnåsen.

Les også: Mann fikk hjertestans da han ble pågrepet av politiet

Saken oppdateres.

Artikkeltags