Gå til sidens hovedinnhold

Mildværet er over, for denne gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Her kommer vinteren – igjen.

Mildværet vi Lofoten har hatt den siste perioden ser ut til å være over. Temperaturene faller godt ned på minus-sida gjennom helga.

– Det ser ut som at vinteren er kommet tilbake til Lofoten. Det er i hvert fall ikke noe mildvær på gang, sier statsmeteorolog Ola Mellem.

– Natt til fredag vil det blåse vestlig og nordvestlig frisk bris. I løpet av dagen vil dette kunne komme opp i stiv kuling, og vi får snøbyger. Fredagen blir urolig. Lavtrykket som ligger over Finnmark og Troms passerer Lofoten fredag kveld og natt til lørdag, forteller han.

Lørdag ser det ut til å bli nordøstlig stivkuling en periode tidlig på dagen. Vinden vil minke langsomt utover dagen, og blåse i en frisk bris på kvelden.

Søndagen ser roligere ut.

– Det bygger seg opp et høytrykk over land, slik at været ser bedre ut da. Samtidig kan det komme inn byger søndag ettermiddag og kveld, forteller Mellem.

Vinter i ferien

Neste uke starter vinterferien i Nordland. Den starter vindfullt.

– Mandag kommer vinden fra nord. Det kan blåse opp i stiv kuling, det ventes også snøbyger denne dagen. Dette ser ut til å bli den varmeste dagen neste uke, men temperaturene holder seg på minussida, forteller statsmeteorologen.

Resten av vinterferien får vekslende vær, med en del vind fra nord/nordvest og snøbyger. Temperaturene blir liggende mellom minus to og minus fem grader.

– Det blir vinterlig vær i vinterferien, sier Mellem.

Moderat snøskredfare

Varsom.no melder om moderat snøskredfare for torsdag og fredag.

- Med synkende temperaturer avtar sannsynligheten for våte snøskred betraktelig. Snøen som ble fuktet opp vil stabiliseres, og snøskredfaren vil være knyttet til det som eventuelt har kommet som nysnø høyt til fjells. Kuling fra SV på onsdag kan ha fraktet det som eventuelt kom som nysnø over i nordøstvendte leområder, mens vind fra N og NØ natt til torsdag og utover torsdagen vil frakte det som er av flyttbar løssnø over sør og vestvendte leområder. Nå er det kun på de aller høyeste toppene nedbøren kom som snø på onsdag, og det er meldt lite nedbør på torsdag, så omfanget av fokksnøproblemet er begrenset. Lavere enn 600 moh er det generelt stabile forhold, skriver de på sine nettsider.

Kommentarer til denne saken