Fire lofotinger med på norsk miljøseminar til Russland

Ragnhild Nyland (Senter for oljevern og marint miljø), Kjersti Eline Tønnessen Busch (SALT), Ann Helen Ernstsen (Senter for oljevern og marint miljø) og Monica Kleffelgård (Lofoten avfallsselskap) på plass i Moskva på seminar om miljø.

Ragnhild Nyland (Senter for oljevern og marint miljø), Kjersti Eline Tønnessen Busch (SALT), Ann Helen Ernstsen (Senter for oljevern og marint miljø) og Monica Kleffelgård (Lofoten avfallsselskap) på plass i Moskva på seminar om miljø. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ei gruppe på 30 norske aktører innenfor ulike sektorer gjestet nylig Moskva.

DEL

Norge og Russland har etablert et miljøsamarbeid som har vært i drift i mange år. Marin forsøpling i Barentshavet er et nytt tema det samarbeides om å bekjempe, og nylig møttes representanter for ulike deler av forsknings- og havmiljøfeltetpå begge sider i Moskva.

Lofoten var godt representert blant de norske deltakerne, med Kjersti Eline Tønnessen Busch fra SALT, Monica Kleffelgård fra Lofoten Avfallsselskap (LAS) og Ann Helen Ernstsen og Ragnhild Nyland fra Senter for oljevern og marint miljø.

Den russiske deltakerne fikk blant annet en presentasjon av prosjektet Fishing for Litter og strandryddingsarbeidet i Lofoten.

- I Lofoten har det gjennom flere år utvikla seg et aktivt miljø av aktører som jobber med dette temaet. I tillegg har regjeringen etablert det nye senteret for oljevern og marint miljø som nå er i oppstartfasen. Vi syntes det var flott at disse gode aktørene fra Lofoten ble med på seminaret, sier Mai Britt Knoph i Klima og miljødepartementet.

For samtidig som at det Norsk-russiske miljøsamarbeidet fortsetter på politisk nivå med nye prosjekter i kjølvannet av seminaret, håper koordinator for Norsk-russisk miljøsamarbeid i Klima- og miljødepartementet, Anne Berteig, at møtene i Russland har gjort at det har blitt knyttet kontakter, og at ideer til nye prosjekter springer fram på begge sider.

- Norge og Russland har allerede godt samarbeid om havmiljø og forvaltning av de marine ressursene i Barentshavet å bygge videre på, påpeker Berteig.

Artikkeltags