4.-klassinger fra Lofoten samlet inn flest batterier

Artikkelen er over 1 år gammel

Av i alt 40 klasser har 4A ved Leknes skole samlet inn flest batterier i første uke av batterijakten 2019.

DEL

I løpet av den første uka har 4A samlet inn hele 157 kilo med batterier. Noe som sender dem helt til topps i Nordland. Det kommer fram av en pressemelding fra batterijakten.

Nestemann på lista er 4. trinn ved Straumen skole i Sørfold som har samlet inn 117,9 kilo den første uka.

4A ved Leknes skole er ikke den eneste Lofot-klassen som er med på konkurransen. 4B ved samme skole er også med, det samme gjelder 4A ved Ramberg skole og 4A ved Værøy skole.

– At barna har klart å samle inn så mange batterier fram til nå viser at det ikke bare er en konkurranse, men at fokus på å ta vare på naturen rundt oss også er viktig. Vi er veldig glad for denne innsatsen og vi gleder oss til å se hvor mange batterier elevene klarer å samle inn til slutt, Julie Vestgren Pettersen jury- og prosjektleder for Batterijakten.

Om Batterijakten:

Batterijakten er en klassekonkurranse for 4. klasse, hvor elevene skal samle inn brukte batterier, og sørge for at de gjenvinnes i stedet for at de havne i søpla, eller enda verre – i naturen. Batterijakten er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur, og VARTA. Konkurransen startet for første gang i 2013, og har blitt en etablert konkurransen blant skolebarn i alle aldre og deres foreldre.

Artikkeltags