Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor sier at Telenor akkurat rakk å ferdigstille den nye basestasjonen i Valberg i Vestvågøy innen Arctic Race of Norway (ARN) neste uke.

Men ikke Rolvsfjord på samme fylkesvei sør på Vestvågøy, som må vente til tidligst neste år, fordi arbeidet ble mer omfattende og man må flytte den til et nytt sted. Jeg håper den kommer i 2020, sier Amundsen.

Følgende tunneler har nå fått 4G, nemlig Nappstraumen tunnel, Seljelidtunnelen, Hamnøytunnelen, Fjøsdaltunnelen og Rørvikskartunnelen.

I neste uke ferdigstiller man også den nye basestasjonen for 4G på Stranda stadion i Svolvær, samt basestasjon nede i Gymnasgata i sentrum av Svolvær.

Ved basestasjonen i Laukvik jobber Telenor nå for å få også den ferdig til ARN i neste uke, sier Amundsen.

Foran årets ritt har Telenor gjennomført 41 ulike prosjekter langs traseen i Lofoten, Vesterålen og Ofoten, derav fem tunneler med 4G i Lofoten, ni helt nye basestasjoner, og oppgradering av 12 basestasjoner med ny 4G-teknologi. 20 millioner kroner i vertskommunene for årets Arctic Race of Norway (ARN) er investert de siste tre årene.