Gå til sidens hovedinnhold

Salget av denne tar helt av

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er selfiestangen også blitt mainstream i Norge.

Selveste Time Magazine har en årlig kåring på de største innovasjonene gjennom året. I november i fjor ble selfiestangen kåret til en av årets 25 beste innovasjoner.

Trend i Norden

I Norden er det kun danskene som kjøper flere selfiestenger enn nordmenn. 

– Det er ingen tvil om at trenden med selfiestenger har ankommet Norden. Salget har eksplodert, og det ser ikke ut til at det skal avta med det første, sier administrerende direktør Silvan Popovic i MyTrendyPhone.

Om man sammenligner salgstallene for Norge i sommermånedene med januar, var salgsøkningen i perioden juni, juli og august henholdsvis 520 prosent, 780 prosent og 440 prosent. Juli var som forventet den måneden med høyest salg på slike stenger.

Begynte i 2002

Først ble selfie et globalt kulturfenomen. Uttrykket, som av mange tilskrives australieren Nathan Hope, ble først brukt i 2002 da Hope etter en fuktig aften viste frem sin sprukne leppe i sosiale medier og unnskyldte dårlig billedkvalitet med at det var en «selfie».

I forlengelsen av dette gjorde den såkalte selfiestangen sitt inntog, og nå har den nådd Norge og Skandinavia med full styrke.

En selfiestang er rett og slett en stang med håndtak i ene enden og feste for mobiltelefon i den andre, noe som gjør at man kan ta bilder utover den normale rekkevidden man oppnår ved å benytte armen.

Restriksjoner

Ved å feste en mobiltelefon eller et annet kamera på stangen, øker altså muligheten for bedre rekkevidde på bildet. Slik får man med mer av omgivelsene når en selfie knipses.

Selfiestangen har faktisk blitt så til de grader populært at det har ført til restriksjoner i mange land. I Australia og Storbritannia er det nå forbudt å medbringe slike stenger på en rekke konsertarealer.

Amerikanske fornøyelsesparker, deriblant Walt Disney, har også opprettet forbud mot selfiestenger. Det samme har flere kjente fotballarenaer verden over. (ANB)

Kommentarer til denne saken