Fredag kveld la SVs førstekandidat, Mona Fagerås, ut et bilde på Facebook, hvor hun forsøkte å få fram forskjellene mellom henne og Høyres andrekandidat Jonny Finstad. Det fikk Finstad til å reagere, og det hele endte med at Fagerås valgte å fjerne innlegget og komme med en beklagelse til Finstad. Det skriver Avisa Nordland.

– Jeg liker ikke den måten å drive valgkamp på. Jeg tenker at man skal snakke om sin egen politikk og framheve det man selv står for. Det er slik jeg vil drive valgkampen.

– Men var noe feil?

– Her handler det ikke om meg å henne. Jeg liker ikke å bli satt i en slik setting. Vi er sambygdinger og da passer det seg ikke å gjøre dette. Vi må kjempe for hvert vårt kandidatur, og ikke trekke hverandre ned.

I en kommentar til Avisa Nordland, sier Mona Fagerås at SV har bestemt seg for å kjøre en positiv valgkamp og ikke være usaklig eller ufin med andre partier og politikere.

– Vi hadde tenkt at denne saken var innafor, at vi fikk synliggjort forskjellen på meg og min gode sambygding politisk, for vi står langt fra hverandre både på oljesaken og barnetrygd noe som kom godt fram i en politisk duell vi var i på Meieriet kultursenter på Leknes forrige uke, men vi bestemte oss for at vi for sikkerhets skyld skulle ta den ned da Jonny reagerte. Det handler om respekt for våre politiske motstandere, sier hun, men understreker realitetene i saken:

– Hvilken stemmeseddel folk slipper i urnen på mandag vil ha betydning for den politikken som skal føres de neste fire årene og om Fagerås eller Finstad kommer på tinget vil kunne avgjøre hvilken regjering vi får.