Nordlys: Fredag døde en person etter at en bil havnet i havet i Tromsø. Politiet har i løpet av helgen gjennomgått overvåkningsmateriale fra Havneterminalen og Hurtigrutekaia, etter den tragiske ulykke. En ansatt i cargo-selskapet Nor Lines omkom på jobb, etter at mopedbilen han kjørte, havnet utenfor kaia.

Vakthavende politijurist Malene Kjemsaas sier det er to ulike overvåkningskamera som viser ulykken. Det fremgår av disse at den Nor Lines-ansatte mannen kjører bilen, og at den senere havner i vannet.

Kjemsaas sier at bilen treffer vannet med fronten først, men at hastigheten ikke er høy. Hun vil ikke gå inn på om dører og vinduer blir åpnet eller er åpen før bilen treffer vannet.

– Vi har en formening om at det fremstår som en ulykke. Jeg vil ikke gå nærmere inn på detaljene, sier hun.

Skulle fraktes videre

Ifølge politijuristen skulle mopedbilen fraktes videre fra Tromsø med Hurtigruten. Skipet var imidlertid ikke ankommet da ulykken skjedde.

– Jeg vet ikke akkurat hva som skulle skje da den ble flyttet, men all klargjøring av gods foregår inne på terminalområdet, og bilen skulle om bord i hurtigruta.

Kjemsaas opplyser at bilen var uten registreringsskilter, og at det fremstår som en ny bil. Hvor den skulle, eller hvem som var mottaker har hun ikke detaljer rundt per nå.

– Bilen er hos Statens vegvesen, der den undersøkes av ulykkesgruppa. De har akkurat gått i gang med den, så det vil ta noe tid før vi får svar derfra, sier Kjemsaas.

Har tidspunktet

Kaiområdet er avgrenset av en relativt høy og kraftig kaifrontlist. Hvordan bilen eventuelt har forsert denne og havnet i vannet er noe etterforskningen forhåpentlig vil gi svar på.

– Det søkes avklart gjennom obduksjon, videoovervåkningsbilder og undersøkelser av bilen. Men det er for tidlig å si noe om årsak nå, sier Kjemsaas.

Politiet ble varslet om ulykken av melder, som oppdaget bilen i sjøen. Hvor lang tid det går fra bilen havnet i sjøen på overvåkningsvideoen, til den blir oppdaget og varslet av melder, er ikke gjort kjent.

Ifølge Kjemsaas har politiet denne informasjonen, men ber om å få komme tilbake til spørsmålet på et senere tidspunkt.