Gå til sidens hovedinnhold

Morten er ny redaktør i Våganavisa

Artikkelen er over 2 år gammel

Våganavisa har den siste tiden gjennomgått store endringer i sin stab. Morten Moe er ny ansvarlig redaktør i avisen.

Det betyr at Mari Rokkan, som har sittet i redaktørstolen de siste tre årene, går tilbake til jobben som journalist. I tillegg er Trine Sivertsen ansatt som ny journalist, etter at Eivind Biering-Strand har fått seg ny jobb i Aidem Media AS. Sirianne Kilvær er tilbake som selger.

– Det har vært litt frem og tilbake med en kabal som skulle gå opp. Iselin Øverbø og Eivind Biering-Strand har begge sagt opp, og da måtte det gjøres noen endringer. Det har ikke ligget i kortene at jeg skulle overta som redaktør. Jeg skulle egentlig over i en annen jobb, forteller Morten Moe til Lofotposten.

Moe har jobbet som direktør ved Vestfjord hotell de siste fire årene. Før den tid jobbet han blant annet som redaksjonssjef og nettsjef i Lofotposten.

– Jeg styrte 12-13 journalister i min tid som redaksjonssjef i Lofotposten, og jeg tror jeg fint skal klare å styre meg selv og de andre i Våganavisa. Vi har en egen mann på økonomi, så det slipper jeg heldigvis å tenke på. Jeg ser frem til utfordringen. Jeg synes vi lager en god avis allerede, og vi skal ikke bli noe dårligere. At vi er på nett gir oss helt nye muligheter, slår Moe fast.

Han understreker at han skal være en skrivende redaktør i sin nye jobb, og spesielt på lederplass skal han bidra med en aktiv penn.

– Det kommer sikkert til å bli både populært og upopulært. En lokalavis skal ha meninger, slår Moe fast.

Kommer leserne til å merke at det er kommet inn en ny redaktør?

– Umiddelbart vil de ikke merke noe. Det blir en glidende overgang. Dette kom ganske brått på, og jeg skal ikke røske opp noe til å begynne med. På sikt ønsker jeg at vi kommer oss mer ut og møter folk. Vi får se om vi får det til etter hvert. Nå er vi fullt operative i alle ledd, og går spennende tider i møte, sier redaktøren.

Kommentarer til denne saken