Brannmannskapet i Moskenes ber næringslivet bidra til kjøp av utstyr til ny brannbil

Artikkelen er over 2 år gammel

I løpet av senvinteren får Moskenes kommune levert sin splitter nye brannbil til ca. 3,7 millioner kroner.

DEL

I løpet av senvinteren får Moskenes kommune levert sin splitter nye brannbil til ca. 3,7 millioner kroner. Men kommuneøkonomien gir ingen rom for å kjøpe tilleggsutstyr som brannmannskapet mener er nødvendig. Derfor går mannskapet ut til næringslivet i kommunen for å skaffe penger til bærbart, batteridrevet klippeutstyr i bilen til bruk ved trafikkulykker.

Brannmannskapet har selv gitt lønnsmidlene som er avsatt i forbindelse med opplæring, 14.000 kroner, som sitt bidrag til innkjøp av utstyret. Prisen er 195.360 kroner.

– Vår kommune er en Robek-kommune, men begrensede midler til investeringer. Derfor har brannmannskapet satt i gang en aksjon for å prøve å samle nok midler til dette utstyret ... som vil sikre våre innbyggere, og trygge mannskapets arbeidsforhold. Vi ber dere om å være med oss på spleiselag for å finansiere klippe- og frigjøringsverktøy til vår nye brannbil, skriver Bjørn Olav Laksosnes, som er brannkonstabel og tillitsvalgt for Lofoten brann og redning avdeling Moskenes, på vegne av mannskapet.

Laksosnes var ikke tilgjengelig for kommentar.

– Det er et kjempeflott initiativ fra brannmannskapene. Når kommunen ikke har penger til utstyret er flott at mannskapet, som vet hva de trenger for å gjøre en god jobb, tar initiativet til en dugnad, sier Moskenes-ordfører Lillian Rasmussen.


Artikkeltags