Rundt klokken 22 fredag kveld la Dyrebeskyttelsen Norge Lofoten og Vesterålen ut et innlegg med et rop om hjelp på egne Facebook-sider. De trenger nemlig midler for å få katten Mimosa frisk.

– Mimosa kom til oss for en drøy måned siden fra Moskenes. Da hadde hun et hovent øye som veterinæren først trodde var en øyeinfeksjon. Med medisin skulle dette gå over av seg selv, men da det ikke gjorde det, skjønte vi at det var mer alvorlig, sier nestleder i styret, Veronica Holand.

Kan bli blind

Etter å ha snittet opp øyelokket litt, fant veterinæren ut at det er selve øyeeplet som er hovent. Mimosa er født med en defekt på øyet, noe som vil si at øyet er dødt og må fjernes.

– Trykket er såpass stort at om vi ikke får operert vil synet på det andre øyet også skades, og Mimosa kan bli blind og få store smerter, fortsetter Holand.

De har enda ikke gjort et ordentlig prisoverslag, men antar at operasjonen vil koste mellom 20 og 25.000 kroner. Dyrebeskyttelsen har derfor spurt dyreelskere der ute om midler og hjelp.

Enormt engasjement

Lørdag formiddag har Dyrebeskyttelsens Facebook-innlegg blitt delt nesten 70 ganger, og høstet mange «likes» og kommentarer.

– Det hender at vi ikke har råd til slike operasjoner selv. Ikke fordi Mimosa ikke fortjener det, men om vi bruker 20.000 kroner på operasjonen vil det gå utover mange andre dyr. Derfor hender det at vi snur oss rundt og roper om hjelp, sier Holand, som er overveldet over responsen så langt.

– Vi nærmer oss allerede 18.000 kroner, og det bare på 14 timer. Folk er herlige. Nå berger vi Mimosa, som er en frisk og sterk katt ellers. Hun koser og herjer, og vi tror dette skal gå bra hvis vi får en operasjon uten komplikasjoner.