Norges beste hurtigmat serveres i Lofoten

På topp i service: Norges Automobilforbunds magasin Motor mener Anitas Sjømat har Norges beste fastfood. Det er fiskeburgeren som begeistrer bladets jury. Bedriften får toppkarakter for servicen. Her serverer Rebekka Paulsen fiskeburger med et smil. foto: anitas sjømat

På topp i service: Norges Automobilforbunds magasin Motor mener Anitas Sjømat har Norges beste fastfood. Det er fiskeburgeren som begeistrer bladets jury. Bedriften får toppkarakter for servicen. Her serverer Rebekka Paulsen fiskeburger med et smil. foto: anitas sjømat

Artikkelen er over 3 år gammel

Anita Gylseth serverer Norges beste fastfood.

DEL

De to siste årene har magasinet Motor bedt leserne og Norges Automobilforbunds (NAF) lokallag nominere spisesteder som er verdt å besøke. I etterkant har bladet testet de 100 nominerte.

Nå foreligger dommen: Anitas Sjømat på Sakrisøy i Moskenes serverer Norges beste fastfood (hurtigmat). Bedriften får 81 av 100 poeng i kåringen som også sammenligner kafeer, vertshus, kroer, og gatekjøkken.

God service

Det er fiskeburgeren bladets smaksdommere falt for, som ifølge kåringen «smakte akkurat så godt som vi håpet på».

– Dette er det beste stedet i Lofoten å stoppe for en matbit. Minuset er at det bare et langbord inne, hvis været er dårlig, heter det i vurderingen som også roser servicen de ble møtt med.

« ... servicen var upåklagelig. Forresten, upåklagelig er et dårlig ord. Den var hjertelig, uten å være påklistret», skriver Motors utsendte og understreker at de ikke fortalte dit de kom om hvem de var og hvorfor de stoppet.

Testen på Sakrisøy er også god reklame for bakeriet til Norsk Fiskeværsmuseum på Å. Desserten var nemlig kanelboller.

« ... stekt i steinovn, og selvsagt ble det den beste opplevelsen noensinne av en kanelbolle».

– Fantastisk

Magasinet Motor distribueres til NAFS ca. 500.000 medlemmer, og når dermed en betydelig lesergruppe. Anita Gylseth var ukjent med at magasinet mener hennes bedrift serverer den beste fastfood.

– Det er en fantastisk nyhet. Klart en slik kåring betyr mye siden dette er et magasin som når mange lesere, sier Gylseth.

I kåringen får service og barnevennlighet topp karakter, ti av ti mulige. Burgersmaken får ni, mens Motors jury etterlyser flere sitteplasser inne.

– Vi er i gang med å utvide med flere sitteplasser ute under tak. For ikke å ta fra gjestene utsikten, skal vi sette opp glassvegg mot havet. Med økt vinterturisme skal vi legge bedre til rette, sier Anita Gylseth.

Hun opplever slike kåringer som inspirerende.

– Vi jobber hver dag for at maten, servicen og miljøet rundt skal være helt topp. Da er det veldig godt å se at det settes pris på at gjester, sier hun.

Smakspatruljen stoppet også på Kafe Friisgården på Ramberg, som blir utropt til «den mest sjarmerende kafeen langs E 10». Biffgryta, kokt med mørkt øl, får bra kritikk, og kafeen ros for «flere småoriginale ideer på menyen».

Artikkeltags