– Responsen er overveldende.

Det sier Lillian Hansen som nylig tok initiativ til å samle inn penger til sykehjemmet. Som pårørende til flere som har bodd på sykehjemmet, har hun de siste 15 årene sett at utstyr er mer og mer nedslitt.

– Da jeg var innom nylig sang oppvaskmaskinen på siste verset på en avdeling. Sykehjemmet har også behov for smertepumpe, men mangler finansiering. Pengene som kommer inn skal gå til oppvaskmaskin og smertepumpe, sier den tidligere ordføreren og stortingspolitikeren.

Hvor mye som var kommet inn fram til 23. mars, har hun ikke oversikt over.

– Via aksjonen på nettet er det kommet inn ca. 20.000 kroner. Det ligger også liste på butikker. Jeg er veldig glad for engasjementet og givergleden. Innbyggere stiller opp for Moskenes, sier Hansen.

– Kjempeglad

Pleie- og omsorgssjef Kjellaug Jensen er glad for initiativet, og givergleden. Kommunen har kjøpt inn smertepumpe, men har ikke finansiert pumpen som koster ca. 20.000 kroner.

– Vi har kjøpt pumpe i samråd med Nordlandssykehuset Lofoten. Å ha tilgang til smertepumpe er viktig.

Robek-kommunen har gjennom de siste ti årene opparbeidet seg et underskudd på nærmere 18 millioner kroner. Budsjettbehandlingene har stort seg dreid seg om å tilpasse driften til en meget stram kommuneøkonomi. Det meste av investering, også de mer beskjedne, er satt på vent.

– Uteseksjonen gjør en god jobb i å reparere utstyr. Men før eller senere er det stopp for nedslitt utstyr. Så jeg er kjempeglad for innsamlingen. En stor takk til de som har bidratt. Dere har gitt et viktig bidrag, sier Jensen.

– Samhold

Lillian Hansen understreker at innsamlingen ikke er et uttrykk for kritikk mot Moskenes kommune.

– Den er et bidrag for å hjelpe sykehjemmet i en vanskelig situasjon. Noen har gitt en ganske stor sum. Jeg tolker givergleden som et uttrykk for samhold i bygda, sier Hansen og legger til at 1. april avsluttes innsamlingsaksjonen.