«Blilyst» inviterer til å se mulighetenes Moskenes

MULIGHETENES MOSKENES: Fra v. Anette Morrison, Agata Gasior, Runhild Olsen, Ingunn Rasmussen og Kristin Arntzen inviterer til konferanse onsdag. Med i gruppa er også Liljan Djikema.

MULIGHETENES MOSKENES: Fra v. Anette Morrison, Agata Gasior, Runhild Olsen, Ingunn Rasmussen og Kristin Arntzen inviterer til konferanse onsdag. Med i gruppa er også Liljan Djikema.

Artikkelen er over 1 år gammel

8. mai er viet trivsel og utvikling i Moskenes.

DEL

Seks kvinner tok i vinter initiativ til «Blilyst i Moskenes», som skal jobbe for en mer attraktiv kommune å bo i, og flytte til. Onsdag inviterer de til mulighetskonferanse på dagtid, og bygdekveld på Sørvågen skole.

– Om formiddagen arrangerer vi mulighetskonferanse for næringslivet. Om kvelden inviterer vi innbyggerne til å være med å diskutere framtiden for vår flotte kommune, sier Kristin Arntzen.

Ideen om en mulighetskonferansen har de seks hatt med seg siden de deltok på vertskapskurs i regi av Moskenes Næringsforening i 2016. Kursholder var Märit Torkelson, som kommer tilbake for å delta på konferansen.

– Hun har 25 års erfaring med blant annet lederskap, destinasjonsutvikling og internasjonal markedsføring, og skal lede deltakerne gjennom et kort arbeidsverksted med fokus på muligheter, forteller Arntzen.

Undersøkelse

Elever ved Sørvågen skole gikk i fjor fra dør til dør for å undersøke næringsvirksomhet og trivsel blant innbyggerne. Resultatet legges fram under konferansen. Ørjan Arntzen fra Lofoten Matpark skal fortelle om erfaringene med Destination Ballstad – en satsing som har hjulpet på reiselivsutviklingen.

– Børge og Mary-Ann Iversen skal fortelle om sine erfaringer med å være næringsdrivende på Ballstad. Vi har også utfordret gründere i Moskenes til å snakke om sine erfaringer, opplyser Arntzen.

Blant øvrige innledere er daglig leder i Vest-Lofoten næringsforening, Søren Fredrik Voie, Moskenes-rådmann Steinar Sæterdal og mobbeombud i Nordland, Lasse Knutsen.

For å løse opp stemningen og lattermusklene har Blilyst i Moskenes hentet Stein Alsos fra Svolvær Byteater.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken