- Vi må løfte frem det positive som skjer i kommunen vår

Mariann Benonisen mener innbyggerne må snakke mer positivt om Moskenes.

DEL

Mandag opprettet hun Facebook-gruppen «Framsnakk i Moskenes» som har fått 603 medlemmer. Benonisen, som driver restaurant- og overnattingsanlegget Smak av Lofoten på Å, mener debatten etter vedtaket om å slokke gatelys skaper for mye negativitet. Etter at kommunestyret i desember vedtok å slokke mesteparten av gatelysene har kritikken haglet mot politikere og administrasjon.

Løfte frem det positive

– Alle vet hvordan den økonomiske situasjonen er i Moskenes. Vi må gjøre det beste ut av det. Å bare dra fram det negative i enhver sammenheng, hjelper ikke. Min tanke med å opprette gruppen var å løfte fram det positive som tross alt skjer i kommunen vår, sier Benonisen.

Hun viser til en fiskerinæring som preges av nyere båter og økte kvoter, og et reiseliv som er i vekst. På Hamnøy økes overnattingskapasiteten, Anitas Sjømat på Sakrisøy utvider. Moskenes Næringsforening har tatt flere initiativ for å bringe næringsliv og innbyggere tettere sammen.

Siden 2009 er antall sysselsatte i bygg og anlegg doblet fra 33 til 66. Innen overnatting og servering er det 34 helårs sysselsatte fordelt på 22 bedrifter. Fra 2009 har sysselsettingen økt fra 18 ansatte og antall bedrifter fra 13.

Varamedlem

– Mye går bra. Kommuneøkonomien kan se vanskelig ut nå, men jeg tror vi kan komme på rett kjøl. Jeg tror ikke løsningen er å bli slått sammen med andre kommuner. Vi må stå sammen for å ordne opp i eget hus, sier Benonisen som er varamedlem til kommunestyret, og ble valgt inn på opposisjonspartiet Høyres liste. Senere har hun meldt seg ut, og er nå uavhengig vararepresentant.

Ordfører Lillian Rasmussen er glad for at noen også løfter fram mulighetene. Hun mener politikerne må tåle kritikk, men synes en del av innleggene på Facebook blir i meste laget.

– En ansatt som mottak klage på at gatelysene var slokket ble kalt idiot. Flere har opplevd negative karakteristikker. Det gjør noe med de ansatte å ble utsatt for dette. Det er flott at det er debatt, men den må være saklig. De som har fattet vedtakene som ansatte setter ut i livet er politikerne. Det er oss kritikken skal rettes mot, men den må være saklig, sier Rasmussen.

Artikkeltags