Varaordføreren gir seg

Artikkelen er over 1 år gammel

Varaordfører i Moskenes, Laila Jusnes Kristiansen, stiller ikke til gjenvalg.

DEL

Hun gir seg dermed etter en periode i kommunestyret. Jusnes Kristiansen var Arbeiderpartiets ordførerkandidat ved valget i 2015, og ble varaordfører etter at Bygdelista, Ap og SV inngikk samarbeid.

I vinter skiftet hun arbeidsplass, og gikk fra økonomiavdelingen i Moskenes kommune til regnskapsselskapet Adwice med kontorsted Moskenes. Jusnes Kristiansen forklarer beslutningen med jobbskiftet.

– Vanskelig kombinasjon

– Det er først og fremst jobbsituasjonen som er årsaken til beslutningen. Jeg inngår i en teamlederfunksjon, noe som lar seg vanskelig kombinere med å være aktiv lokalpolitiker.

Moskenes sliter økonomisk, og er på Fylkesmannens Robek-liste over kommuner som må ha godkjenning til investeringer og låneopptak. Den kommunale gjelden er blant de høyeste i landet. Moskenes har dessuten formidable utfordringer knytte til pleie og omsorg.

– Har det påvirket din beslutning?

– Det totale bildet har bidratt til beslutningen, men jobbsituasjonen veier tyngst. Jeg ville nok fortsatt dersom ikke jobben krever såpass mye.

Varaordføreren er den tredje av toppkandidatene fra siste valg som takker for seg i kommunepolitikken. Ordfører Lillian Rasmussen (Bygdelista) har varslet at hun ikke stiller til valg i september 2019. Det samme har gruppeleder for opposisjonsgruppen Moskenes Fellesliste og veteran i kommunestyret, Bjørn Hugo Bendiksen. Bendiksen har over 20 år bak seg i lokalpolitikken.

SVs Bjørn Jensen og Therese Amalie Holtan Larsen (Høyre) er foreløpig i tenkeboksen. Holtan Larsen har for øvrig permisjon fra sine verv ut inneværende kommunestyreperiode.

Nytt mannskap

Moskenes Ap må finne nytt mannskap til de øverste plassene. Partiet har tre representanter i kommunestyret. Vibeke Ringvej Holm og Lars-Hermod Tendvall har varslet at de ikke stiller på nytt. Heller ikke Lillian Hansen, tidligere ordfører og stortingsrepresentant, nå vararepresentant til kommunestyret, stiller for en ny periode.

– Vi starter nominasjonsprosessen snart. Så får vi se hvem som kan tenke seg å stille på listen, sier Jusnes Kristiansen.

Artikkeltags