Møtet søndag kveld mellom Bygdelista, Ap og SV endte ikke i en avtale om samarbeid de neste fire årene. Sent mandag kveld er det ventet at Bygdelista vil avgjøre om den i stedet skal vende seg til Moskenes Fellesliste.

– Vi ønsker å vise ansvar, og har sagt at vi kan støtte at Lillian Rasmussen (Bygdelista) fortsetter som ordfører, sier Kristian Møller (Moskenes Fellesliste).

Moskenes Fellesliste har ingen kandidat til vervet som varaordfører.

- Det blir en utfordring å finne varaordfører dersom det blir et samarbeid, sier Møller.

Men støtten forutsetter at Bygdelista innfrir noen krav. Felleslista ønsker ikke at verdensarvstatus for Lofoten skal være tema de neste fire årene i Moskenes.

Moskenes Fellesliste krever videre at eiendomsskatten ikke skal økes i 2016. Satsen skal dermed fortsatt være fire promille.

Lista vil at kommunen skal kutte kraftig i tilskuddet til Museum Nord som i år er på 329.000 kroner. For Norsk Fiskeværsmuseum på Å vil det bety at det statlige tilskuddet reduseres. I tillegg skal tilskudd til lag og foreninger vurderes.

Lista vil dessuten ha garanti for at dagens barnehagestruktur består.

Les også: Åpner for Ap i Moskenes

Les også: Flertall for å støtte Rasmussen

Ordfører Lillian Rasmussen fikk kravene mandag.

– Bygdelista møtes mandag kveld for å ta stilling til hvem vi skal samarbeide med, sier Rasmussen som allerede har støtte fra SV.

– Vi håper at Bygdelista velger Ap, sier Bjørnar Hellan (SV).

– Vi registrerer at forhandlingene mellom oss og Ap søndag ikke endte i en løsning, sier Aps ordførerkandidat, Laila Jusnes Kristiansen.

 

Bildeserie

Her er nye Moskenes kommunestyre