Ras på populær turistdestinasjon

Ras: Torsdag ettermiddag gikk det et ras fra Helvetestinden.

Ras: Torsdag ettermiddag gikk det et ras fra Helvetestinden. Foto:

Av

Det var tidlig torsdag ettermiddag at gikk et ras fra Helvetestinden i Moskenes kommune. Raset gikk ned fjellsiden og mot Bunesstranda.

DEL

En som observerte raset, var Einar Rosenhaug Bjørset. Bjørset som til daglig jobber som guide på Sakrisøy, hadde med seg en gruppe da de så raset gå.

- Vi satt i skaret fra Vinstad over mot Bunesstranda da vi så at det løsnet fra veggen. Store blokker løsnet fra veggen og suste ned mot folk på stranda. Min første reaksjon var å løpe frem på kanten for å se om det var noen telt eller folk der nede, sier Bjørset.

Et annet vitne som hadde sett alt fortalte Bjørset at det ikke var noen der.

Måtte dobbeltsjekke

- Da røykskyen hadde lagt seg måtte jeg løpe ned å dobbeltsjekke. Heldigvis var det ingen som hadde blitt truffet. Vi stod heldigvis langt unna, men det var ubehagelig å se på fordi det kunne vært folk rett under, legger han til.

Det er usikkert hva som løste ut raset. Om det var naturlig eller menneskelig påvirkning er enda ukjent.

Vil sette opp skilt i løpet av de neste ukene

Nasjonalparkforvalter for Lofotodden Nasjonalpark, Ole Jacob Kvalshaug, hadde ikke hørt om tilfellet, men har sjekket det og sier han vil snakke med kommunen. Planen er å få satt opp skilt i området for advare folk om rasfaren i førstkommende uker.

Artikkeltags