Høyre stiller ikke i valget: – Lei av å jobbe i motbakke

HØYRE UT: – Det blir ingen Høyre-liste i Moskenes, sier Therese Amalie Holtan Larsen. Bjørn Eirik Larsen meldte seg ut for vel to år siden. FOTO: Magnar Johansen

HØYRE UT: – Det blir ingen Høyre-liste i Moskenes, sier Therese Amalie Holtan Larsen. Bjørn Eirik Larsen meldte seg ut for vel to år siden. FOTO: Magnar Johansen

Artikkelen er over 1 år gammel

Moskenes Høyre stiller ikke liste til kommunevalget.

DEL

Syv uker før fristen, 31. mars, har ingen av parti eller bygdelister i Moskenes valglisten klar. Moskenes Høyre blir ikke å finne blant stemmesedlene.

– Blir ikke hørt

– Jeg tror de fleste har gått lei av å være i et mindretall som aldri blir hørt i kommunestyret. Vi har lagt fram forslag til hvordan vi mener økonomien kan bedres, men alt er blitt nedstemt. Når ikke forslagene en gang blir vurdert, er det vanskelig å motivere folk til å stille. Vi er lei av å jobbe i motbakke, sier leder Therese Amalie Holtan Larsen som også tror lokalpartiet legges ned.

Dagens utgave av Moskenes Høyre stilte liste for første gang ved kommunevalget i 2015. Partiet fikk to av de 11 representantene i kommunestyret. Holtan Larsen har vært gruppeleder fram til hun fikk permisjon fra kommunestyret for vel ett år siden.

Den andre representanten, Bjørn Eirik Larsen, meldte seg ut av Høyre på grunn av partiets støtte i Stortinget til å legge ned Forsvarets flybase på Andøy. Larsen har uttrykt interesse for å stille som kandidat for Moskenes Fellesliste, som ikke har listen klar.

Økonomisk utfordring

– Vi har ingen liste klar, men jobber med å få den på plass til fristen, skriver leder i Moskenes Ap, Laila Jusnes Kristiansen, i en sms etter partilagets årsmøte tirsdag.

Heller ikke Bygdelista og SV er i mål med nominasjonen. Det kreves minst syv kandidater for å stille liste. Kommunestyret i Moskenes vedtok dessuten i fjor å øke antall representanter fra 11 til 17.

Kommunen har et underskudd på over 18 millioner kroner, er uten økonomisk handlingsrom og blir værende på Fylkesmannens Robek-liste i minst fem år til. Utfordringen er spesielt knyttet til pleie til spesielt ressurskrevende brukere.

– Slå sammen

Therese Amalie Holtan Larsen mener tiden er inne for å bli slått sammen med andre kommuner.

– Jeg tror det kunne blitt lettere å stille liste dersom sammenslåing av kommunene i Lofoten ble tema. Jeg ser initiativet til varaordfører Einar Benjaminsen og Steinar Evjen om å stille liste med sammenslåing med Vestvågøy som hovedsak. Det er et godt initiativ.

– De vil også ha med Moskenes.

– Jeg tror det er urealistisk å få til en slik liste til årets valg. Høyre gikk til valg i 2015 på at Moskenes skal bestå så lenge vi klarer å drive egen kommune. Et stort flertall sa nei til sammenslåing ved folkeavstemningen i 2016. Nå mener jeg Moskenes ikke lenger klarer seg som egen kommune. Tiden er inne for sammenslåing, sier Holtan Larsen.

Artikkeltags