Motstanden mot etableringen av Lofotodden Nasjonalpark kom klarest til syne blant Moskenes Felleslistes velgere. Toppkandidat Anita Gylseth havnet på 7. plass etter at stemmene var endelig talt opp tirsdag ettermiddag.

Felleslistas to representanter i neste periode blir de to profilerte nasjonalparkmotstanderne Bjørn Hugo Bendiksen og Hartvig Arve Sverdrup. Bendiksen sto på femteplass, Sverdrup på plassen bak, på valglisten.

I tillegg til Gylseth ble den ene a listas to medlemmer i formannskapet, Marlene Sæthre, skjøvet nedover, til åttendeplass på den endelige listen.

– Jeg var egentlig forberedt på at det kunne gå slik., sier Anita Gylseth.

Hun har vært tydelig i støtten til nasjonalpark. Gylseth beklager at en sak har overskygget alle andre. Men hun føler mest lettelse nå som valgresultatet er klart.

– Jeg har mye å holde på med utenom politikken. Nå kan jeg bruke mer tid på mer lystbetonte aktiviteter. Jeg vil ønske våre to representanter lykke til, sier Gylseth.

– Forhandlinger

Det lyktes ikke Lofotposten å få kontakt med Bendiksen og Sverdrup tirsdag. Begge har flere perioder bak seg i kommunestyret. Begge tilhørte mindretallet fra listen som stemte mot opprettelsen av nasjonalpark.

Moskenes har redusert antallet kommunestyrerepresentanter fra 17 til 11. Også neste periode blir det et flertall kvinnelige representanter, seks, samt at kommunen er garantert kvinnelig ordfører.

Trolig blir det Laila Jusnes Kristiansen (Ap) eller sittende ordfører Lillian Rasmussen (Bygdelista). Begge får tre representanter i det nye kommunestyret.

– Vi gikk til valg på at Ap ønsker ordfører i neste periode, og står på det. Men forhandlinger avgjør. Foreløpig har ingen begynt å snakk sammen, sier Laila Jusnes Kristiansen som er fornøyd med at Ap mer enn doblet oppslutningen fra valget i 2011.

SV mistet to av sine tre kommunestyrerepresentanter. i neste periode blir veteranen Bjørn Jensen alene igjen.

– Jeg er glad for Bjørn Jensen beholder plassen. Han har vært med lenge og er dyktig politiker. Det er viktig å ha hans kompetanse med videre, mener Kristiansen.

Se også: Her er resultatet for Moskenes