Rapporten om dødsulykken i Vestbygd

Artikkelen er over 3 år gammel

Her er sjøfartsrapporten etter at et fiskefartøy ble funnet i fjæra med motor i gang i Vestbygd.

DEL

Fiskefartøyet "Svællingen" ble funnet utenfor Lødingen 7. oktober 2016.

Fartøyet ble funnet ubemannet og med motoren i gang i fjæra ved Rinøya. Fiskeren, som var alene om bord i fartøyet. Trolig har han falt overbord og omkommet, konkluderer sjøfartsrapporten.

Det ble varslet om en båt som lå i fjæresteinene like ved Rinøya med motoren i gang. Det ble satt i gang et stort søk etter den savnede fiskeren som senere samme dag ble funnet og erklært omkommet.

Fiskeren var alene om bord og det var ingen vitner til ulykken. Det ble ikke gjort funn som kan forklare hvordan eller hvorfor fiskeren falt over bord.

Det foreligger ikke tilstrekkelig informasjon til å kunne konkludere sikkert med at denne ulykken kunne ha fått et annet utfall dersom fiskeren hadde vært iført redningsvesten eller benyttet sikkerhetslinen han hadde om bord.

Statens Havarikommisjon for Transport (SHT) er likevel av den oppfatning at bruk av sikkerhets- og redningsutstyr generelt øker sannsynligheten for å overleve en fall-overbord-ulykke og vil spesielt minne om den høye risikoen ved å drive alenefiske.

Artikkeltags