– Livsfarlig parkering

Politistasjonssjef Odd i krysset hvor det i helgen kunne gått ille da en syklist og en bil kolliderte.

Politistasjonssjef Odd i krysset hvor det i helgen kunne gått ille da en syklist og en bil kolliderte. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Politiet går nå ut med en skarp advarsel mot feilparkering i boligfelt.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Senest sist helg smalt det mellom en syklist og en bil på Viddefjell ved Risør, og en feilparkert bil var medvirkende årsak til episoden.

Kun flaks gjorde at det hele endte uten personskader da en 15 år gammel gutt syklet rett inn i siden på en personbil i et kryss.

– Når en bil og en syklist kolliderer, er det små marginer som skiller mellom at det ikke blir personskader og at det ender som en dødsulykke. I dette tilfellet endte det heldigvis bra, men kollisjonen ville ikke skjedd i det hele tatt om det ikke var for en feilparkert kassevogn, forteller politistasjonssjef Odd Holum til Aust Agder Blad.

Må tenke seg om

I denne konkrete saken parkerte kassevognen i krysset, og gjorde sikten så dårlig at verken syklisten eller bilisten ble oppmerksom på hva som var i ferd med å skje før det var for sent.

– Personen som eier kassevognen var rask til å flytte den etter trafikkuhellet, men nå må folk begynne å tenke litt mer over hva de kan forårsake av farlige situasjoner i trafikken. Det blir dirkekte dumt når slike parkeringer skap unødvendige situasjoner, og neste gang er det jo ikke sikkert det ender like bra, sier Holum.

Stort problem

Politistasjonssjefen tror mange tenker at sjansen for å bli bøtelagt for feilparkeringer i boligområder er lav, og at det ikke gjør noe om man feilparkerer i et område hvor farten er såpass lav.

– Men vi snakker om områder hvor det er uoversiktlig, og hvor det er mange barn som leker til fots, på skateboard og på sykkel. Det hjelper lite om man bare skal stå feilparkert et par minutter om man i de minuttene skaper trafikkfarlige situasjoner og kanskje en ulykke, avslutter Odd Holum ved Risør politistasjon. (ANB)

Artikkeltags