I 2010 arrangerte Harley Owners Group (HOG) treff i Svolvær, med flere ulike arrangerte utflukter i Lofoten. Den gang var det nær på 1200 deltakere.

– Nå har arrangementet fått høyere status og gått fra å være et nasjonalt treff til et Skandinavisk. Tross navnebytte, til Scandinavian Harley Days, har ingen andre steder i Nord-Norge hatt vertskapsrollen for treffet, som også har stor internasjonal deltakelse. Det er kun Svolvær, sier direktør Knut Bjarne Klaussen i HOG Arctic Chapter fra Bodø, som forventer over 1500 deltakere.

 

Etter arrangementet i 2010 uttalte «Majoren», sjefen for HOG Norge, alias Bjørn Solberg at han ønsket HOG-treffet tilbake til Svolvær snarest.

I fjor ble Scandinavian Harley Days arrangert for første gang og da var Voss stedet.

 

Klaussen sammenligner gjerne Voss og Svolvær, som har samme kompakte tilbud med god overnattingskapasitet, og spektakulære opplevelser.

– Grunnen til at Svolvær fikk tilslag er at alt ligger til rette for et vellykket arrangement. Det er en kompakt by, med tilstrekkelig hotellkapasitet, og Lofoten har gode opplevelsestilbud, samt at vi får den ultimate arena for det sosiale arrangementet på torget, hvor også det lokale publikum er velkommen. Størrelsen på byen er perfekt. Vi ønsker å sette preg på byen de fire dagene arrangementet varer. Vi håper folk ser fram til vår ankomst og at de ønsker å ta del i folkefesten, vi ønsker å skape, sier Klaussen.

 

På dagtid er arenaen på torget åpen for publikum. Det er den også på kvelden, men da er det inngangsbillett.

 

– Vi engasjerer fem band, med musikk i sjangeren blues, country og gammel 70-talls rock. Alle bandene er booket, men så langt har vi kun sluppet et klassisk rockeband fra Gratangen. Det er «Stormbringer» som leverer god stemning og hyggelig rock fra 70-tallet, sier Klaussen, som legger til at det også er booket tre trubadurer som skal underholde under Nordic Harley Days 2016.

 

Foruten det sosiale samværet på torget vil deltakerne fra 15 land (påmeldt så langt) få oppleve Lofoten gjennom ulike utflukter.

 

Også denne gang vil det bli gjennomført to dagsturer til Lofotr, felleskjøring til Laukvik via Fiskebøl, og tre dager med to daglige båtturer og havørnsafari til Trollfjord.

 

– Vi har også diverse aktiviteter på torget med demo av sykler og underholdning. Lørdag blir det en parade med flere hundre sykler. Da kjører vi fra Svolvær lufthavn klokken to via Kabelvåg til Svolvær, sier Knut-Bjarne Klaussen, som også gleder seg til avslutningsturen fra Svolvær til Nordkapp.

 

– Det blir en tre dagers utflukt med overnatting underveis. Her binder vi sammen to av Nord-Norges fremste merkenavn Lofoten og Nordkapp til en spektakulær reise. Turen blir avslutning på årets treff og går fra Svolvær søndag. Den ble fulltegnet ganske raskt med de 200 vi hadde bestilt hotellplass til underveis.

 

Allerede i 2014 sikret vi oss all tilgjengelig kapasitet på hotell, rorbuanlegg og campingplasser i Kabelvåg og Svolvær, sier Klaussen som ser fram til å nok en gang få vise fram Lofoten for sine HOG-venner i inn- og utland. Blant annet er det påmeldt en gruppe på om lag 20 italienere som har den lengste reisen til treffet i Lofoten, som skjer mellom 3. og 7. august.