Årets høststevne på motorbanen på Evjen ble innledet med en minnemarkering for brødrene Mogens (15) og Gustav Krogh Hovde (12) som mistet livet i den tragiske hyttebrannen i Kobbedalen på Andøya.

Begge var medlemmer i Lofoten Motorsport Klubb.

Samtlige bilcrossjuniorer og alle crosskartdeltakerne defilerte to runder på banen. Fremst i kortesjen var Mogens bil, kjørt av en kamerat. Sakte fart, minimalt med motorlyd. Minnemarkeringen ble avsluttet med at samtlige ruset motorene unisont tre ganger. En siste hilsen i respekt, vennskap og samhold.

Ikke et øye i Lofoten Motorsport Senter var tørt under den fine, verdige og rørende minnemarkeringen.

Ble slik vi håpet på

Minnemarkeringen ble så vakker og verdig som vi planla og håpet på. Det var sterkt, men samtidig fint. Jeg er veldig glad for at så mange som 15 juniorer stiller til start i helgens motrorstevne på Evjen. De viser et unikt samhold. Mange crosskartkjørere er også på plass, sier Tom-Arne Utne, leder i Lofoten Motorsport Klubb.

Det var tøft og rørende å gjennomføre denne markeringen, men samtidig godt. Det er mange følelser i oss i dag. Vi minnes Mogens og Gustav med respekt, de var fantastiske venner og klubbkamerater, sier juniorene med gutter som Mathias Hætta fra Alta og Henrik Pedersen fra Svolvær i spissen.

Lofoten Motorsport Klubb sendte personlig invitasjon til samtlige juniorer før dette løpet, og droppet påmeldingsavgiften.

Lofoten Motorsport Klubb

I forbindelse med begravelsen til Mogens og Gustav Krogh Hovde (12), oppfordret foreldrene om å begrense bruken av penger på blomster, og heller donere penger som skulle deles likt mellom gode formål for barna i Henningsvær og Lofoten Motorsport Klubb hvor Mogens var aktiv.

Det er fint med noe positivt oppi tragedien, sa Rune Hansen, talsperson for familien til Mogens og Gustav, til Lofotposten.

Foreldrene er veldig takknemlige for at det er noe igjen etter guttene, at deres minne lever videre gjennom noe positivt, er fantastisk, fortsatte Hansen.

250.000 kroner tilfalt Lofoten Motorsport Klubb.