Bare veier, og stigende temperaturer får flere til å finne fram motorsykkelen. Motorsykkelsesongen varer vanligvis fra 1. mai til slutten av sommeren, så lenge det ikke er glatt. Nå ønsker motorsykkelklubbene på Vestvågøy, og i resten av landet, at bilistene skal bli oppmerksomme på at de er tilbake på veien.

– Dette er en landsdekkende aksjon. Nå er vi tilbake på veien, og da er det viktig at bilistene er oppmerksomme. Det er mange av dem som rett og slett ikke ser oss, og mange bilister er ikke vant til at små kjøretøy er i trafikken, sier Laila Sandes Pedersen og Yngve Granhus fra Lofoten MC klubb.

God avstand

Det er Lofoten MC klubb som er arrangør av lørdagens "Se oss" aksjon på Leknes, men de forteller at alle med motorsykkel er velkommen til aksjonen. Til aksjonen utenfor Lofotsenteret har syklister fra klubbene Lofoten MC, Free Riders, Svart ravn, Råborge MC og Torsmenn møtt opp.

– Vi er mange som kjører motorsykkel på øya. Alle med motorsykkel, om de er med i en motorsykkelklubb eller ikke, er velkommen på alle arrangement, forteller de.

Ifølge tall fra Norsk motorsykkel union skyldes åtte av ti kollisjoner mellom bil og motorsykkel uoppmerksomhet hos bilfører. Det er spesielt dødvinklene bilistene må tenke på.

– Vi kjører med et lite kjøretøy. Det er viktig at bilistene holder god avstand fra oss. Fordi vi er små, er det vanskelig å se hvor fort vi kommer. Vi er skjøre i trafikken, sier de.

– Til å begynne med må vi som kjører motorsykkel være oppmerksomme på at vi er rustne. Det blir det samme som på tråsykkel, vi må kjenne litt etter i starten. Det er et halvt år siden vi var på veien. Så må vi tenke på at det kan ligge litt grus i veibanen. Vi må også huske på at vi er litt usynlig i trafikken, sier de.

Refleksvest

De tror begge at det hjelper å ha slike aksjoner og at det gjør bilistene mer oppmerksomme. Bruk av hjelpemidler som refleksvest for å være mer synlig i trafikken er et omdiskutert tema, forteller de.

– Kanskje det fungerer, men hvor selvlysende må vi være, spør Granhus.

Under aksjonen kom et utdrikningslag innom for å sende bruden på en motorsykkeltur. Det virket ikke som om hun hadde veldig lyst til å være med, men da hun og Yngve Granhus kom tilbake sa hun at hun ville ha en tur til.

– Hjertet mitt banker veldig fort akkurat nå, jeg er veldig redd motorsykkel, sier Lisa Ingebrigtsen.