"Spitsbergen" er velsignet

Artikkelen er over 3 år gammel

"Spitsbergen" ligger ved Dampskipskaia i Svolvær og har åpent skip fra klokken 10.00 onsdag.

DEL

Allerede klokken halv ti startet den første handlingen. Sogneprest Nils Jøran Riedl i Vågan velsignet skip og mannskap. Dette var en seremoni som mannskapet tydelig state pris på. Nesten hele besetningen sto på kaien sammen med de reisende passasjerene. Etter seremonien måtte sognepresten forklare de engelsktalende passasjerene om seremonien, vievannet og busken han benyttet. I sydlige land brukes et kvist fra et oliventre. Dette er ikke helt enkelt å finne i den nordnorske fauna. Men derimot er bjørk lett å finne. Riedl forklarte hvorfor valget falt på bjørk, som var ukjent for utlendingene. Vievannet var meget spesielt. Det har sine adelige opprinnelse. Dette var restene av vievannet benyttet da Ingrid Alexandra ble døpt i Slottskapellet og vievannet ble hentet i Jordanelva.

Etter at sognepresten hadde velsignet skipet med å skvette vann fra Jordan på skutesiden, var turen komme ttil de ansatte ombord og til passasjerer og tilhørere på kaia. Tross lite sommerlig vær var det masse folk som bivånet seansen.

Sogneprest Nils Jøran Riedel i Vågan velsignet skip og mannskap.

Sogneprest Nils Jøran Riedel i Vågan velsignet skip og mannskap.

Program resten av dagen

Publikum får mulighet til å se seg rundt ombord i det nye skipet, som ble kjøpt i fjor vår og er totalrenovert gjennom vinteren.

10.00–17.00 MS "Spitsbergen" er åpnet for publikum

Klokken to åpner bodene på torget. Her blir det tilbudt ulike aktiviteter, serveringstelt og Hurtigruten har også egen salgsstand. Lokale leverandører fyller bodene med sine produkter og smaksprøver. Her bli å finne Lofotpils, Arktis, Aalan Gård, Sigerfjord Ishavsrøye, Grillstad, Kvarøy Saltsyderi, Artic Mustard, Domstein.

Sogneprest Nils Jøran Riedel og hotellsjef ombord, Yngve Skog Rodal

Sogneprest Nils Jøran Riedel og hotellsjef ombord, Yngve Skog Rodal

14.00–19.00 Dåpsfesten starter med boder og aktiviteter på torget.

18.00 Sydgående og Nordgående ankommer Svolvær. Sydgående MS "Richard With" legger til i Østre havn, mens nordgående legger til i Osan.
Nordgående "Midnatsol" har avgang fra Bodø klokken halv tre og gjør et forsøk på å sette ny sprintrekord over Vestfjorden til Svolvær, for å kapre Vestfjordens Blå Bånd. Da må den ankomme Osan senest klokken 18.00.

Sogneprest Nils Jøran Riedel forklarer de utenlandske gjestene om velsignelsen

Sogneprest Nils Jøran Riedel forklarer de utenlandske gjestene om velsignelsen

18.30–19.30 Lokal underholdning på torget med Svolvær Musikkforening

20.00– 21.00 Dåpsprogrammet tar til på kai, samtidig som Anna Kajander 18 år underholder fra scenen på torget. Det er Sunniva Hov Golas som er 10 år som åpner underholdningen sammen med Maria Lindgaard Løvstad 18 år. Anna Kajander synger to egen låter.

Styreleder Trygve Hegnar, konsernsjef Daniel Skjeldam holder tale og gudmor Cecilie Skog dåper skipet og holder sin tale.

Scenen og bodene på torget er klar for innrykk

Scenen og bodene på torget er klar for innrykk

21.00–22.00 Konsert med Violet Road på torget.

23.00 De tre hurtigruteskipene forlater Svolvær og opptar sine ruter.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags