Gå til sidens hovedinnhold

Multebær til besvær?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ja nå har jeg opplevd det åsså! På min egen øy! Gimsøya! Der jeg har tråkket mine barnsben. Der jeg så ofte jeg kan må tilbake for å nyte både naturen og besøke familie. Jeg ser tilbake på min oppvekst med glede, der pappa ofte dro oss med på havet for å fiske småsei, vi måtte delta i slottonna og ikke minst delta på sensommerens multebærsanking (den gang ikke fullt så artig), men denne tradisjonen har jeg forøkt holdt ved like og tatt med mine egne barn på. Den gang viste pappa oss nøye hvor vi kunne gå å ikke gå, da det var strengt forbudt å plukke på annen manns part. Dette henger ennå i meg!

Nå for tiden gjelder allemannsretten, heldigvis må man si og man behøver ikke å være redd for å gå på andres part. I kveld går min samboer og vår 12 årige sønn på vår faste rute for å se etter både litt multer og blåbær i et nydelig vær. Min mor er litt dårlig til beins for tiden og jeg lover å se etter blåbær for henne! Etter ca 20 min. I kjente blåbærhauger å multemyr, kommer plutselig et høyt utrop og en meget sint mann kommer opp på en haug ovenfor sin hyttetomt og roper ut; Jævla idioter! kom dere bort! Det kommer trusler og til slutt kommer barn og et barnebarn og huter oss unna!! Vi blir en stund lamslått, før vi forsøker å forsvare oss med normalt folkevett, hoderisting og inngjæring av privat område osv. Men blir avbrutt med enda høyere rop og mer kjeft. Vi blir jaget av en illsint bestefar, far og et barn, de kommer ikke engang å snakker med oss først!

Hvilke holdninger viderefører han til sitt barnebarn og hva har de igjen for å ha jaget oss? Mere multer til seg å sine? Vise oss at her er det vi som bestemmer og kan gjøre hva som helst, her har vi tråkket for nært! To voksne menn og en illsint jente på ca 10 år får min sønn til å bli redd og sitter igjen med en dårlig opplevelse der vi blir regelrett jaget. Min avdøde pappa ville ikke godtatt dette! Min mamma er sint å skuffet.

Kjære hyttefolk og andre som føler for å markere seg å sin eiendom langt utover statens kartverk; Det er bær nok til alle!

Kommentarer til denne saken