Ungdomsopprør på kulturhuset

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Torsdag var det kickoff for musikalgjengen med en aldri så liten smakebit av 50-tallet, ungdomsopprør og «The Greasers».

50-tallsmotene prydet lerretet, og tidsriktig musikk fikk ungdommen i modus, da Sceneverftet hadde kick-off til vårens musikal. Et titalls ungdommer hadde ventet i spenning i foajeen på kulturhuset, og responderte umiddelbart med rockefoten til «Johnny be good». Med tidsriktig tørkle i håret, hadde noen allerede startet prosessen med å innta rollen fra tiden før deres foreldre ble født.

Stor jobb

Da Simen Vangen overtok som rektor på Vågan Kulturskole, ble skolens musikal et tema.

- Det er kult å gjøre en helaftens musikal, men en stor jobb for kulturskolen og ikke minst en økonomisk risiko. For å ivareta musikalen, ble foreningen Sceneverftet startet, og for andre året på rad står de som arrangør, forteller Vangen mens ungdommene kunne slå av en prat over et stykke pizza.

De siste årene har de sett konturene av en gjeng som ønsker å holde på med musikal, og det var godt oppmøte på audition først i september.

Til fjorårets musikal kom det mange, og til årets kom det rett og slett kjempemange. Det oppdages nye, ukjente talenter, og høstens audition resulterte i ei rolleliste på nærmere 50 aktører.

Historisk innblikk

- Flott å ha så mange med som skal skape god dynamikk, fortalte sceneinstruktør Anne Lise Albertsen.

Rollelista og støtteapparatet rundt ble presentert for hverandre, og ungdommen ble dratt tilbake til riktig tiår, hvor det meste provoserte og ble sett på som vulgært.

 – Vet dere hvorfor det heter Grease? spurte Albertsen mens de unge skuespillerne fikk et historisk innblikk i ei annerledes tid hvor ungdomsopprøret sto sentralt.

– For å få nok kraft i det hele, må dere vite hva det er snakk om, poengterte Vangen.

Tekstmaterialet som er oversatt av Tom Sterri, hadde de siste dagene fått en lokal, nordnorsk tilpasning, før manuset ble delt ut til innøving.

En tidlig start skulle sikre at de ble godt kjent med karakteren sin, og at de er 100 % i rollen når premieren finner sted i mars neste år.

Å fortelle en historie gjennom sang, dans og dialog krever at både hår, sminke og kostymer er på plass.

– Vi jobber med å få den tekniske biten på plass. Hvis noen liker å sy eller og frisere, er det bare å melde seg. Det er ikke så bra betalt, men fryktelig artig, forteller Vangen og Albertsen samstemte.

Da er det bare å glede seg til vårens gjensyn med Danny, Sandy og high-school miljøet på 1950-tallet.

Les også: Audition i kulturhuset - på plakaten står klassikeren "Grease"

Les også: Tradisjonen fortsetter - temaet for neste års musikal er klart

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken