Drajan og elevene hans byr opp til dansetog mellom skolen og torget

Drajan Mate Klenner fra Leknes har kurset barn og unge i Svolvær. 29. april skal de vise frem hva de har lært under dansens dag.

Drajan Mate Klenner fra Leknes har kurset barn og unge i Svolvær. 29. april skal de vise frem hva de har lært under dansens dag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Den 29. april er det duket for "Dansens dag" på torget i Svolvær, med dansetog fra Svolvær skole.

DEL

– I år blir det veldig kult og ekstra artig. Vi har engasjert Drajan Mate Klenner fra Leknes. Han har vært her og hatt kurs i helgene med barn og unge. Han har også vært på Svolvær skole og øvet med elevene der, forteller kultursjef i Vågan kommune, Audhild Bertheussen.

På dansens dag i slutten av april blir det arrangert et dansetog som skal bevege seg fra Svolvær skole ned til torget.

– Her skal alle ungene og elevene som ha gått på kurs danse seg ned til torget. Jeg har også vært i kontakt med Ragnhild Nordby, som er lederen for både Livsglede for Eldre i Vågan og Lofoten paradetropp. Forhåpentligvis kan paradetroppen gå i spissen av toget, sier Bertheussen.

– Jeg er så stolt

Drajan Mate Klenner forteller til Lofotposten at han gleder seg til å se hans elever på dansens dag.

– Jeg er så stolt over at de lærer så fort, for de har aldri danset før. Å se livet mitt gjennom bevegelsene som de utfører er «mindblowing». Jeg blir rik i hjertet når jeg ser at de lærer så fort, sier Klenner.

Bertheussen håper Lofoten paradetropp vil bidra med «fengendes sambarytmer», og at Livsglede for eldre også får en trivelig stund på torget med musikk og dans.

– Jeg skal også forhøre meg med barnehager for å høre om de ønsker å være med. Dans er noe som fenger fra man er et lite barn helt til man går i graven, ler hun.

Glede og trivsel

Kurset som Mate Klenner har gjennomført har latt seg gjøre gjennom tilskudd til kultur.

Hvorfor arrangerer man dansens dag?

– Dans er fantastisk artig. Det er noe kult som folk blir glade av. Å gjøre noe som gir glede er den drivende faktoren bak kurset. Vi får med elever, og ønsker å koble på barnehager og eldre. Det skaper glede og trivsel, konkluderer Bertheussen.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags