To uker til Trevarefest: – Folk kommer hit for hele Henningsvær-opplevelsen

KLARE FOR TREVAREFEST: Fra venstre: Andreas / B Alfsen, Brynjar Tvedt, Andreas Hjelle, Martin Hjelle, Vilde Gimming, Erlend Klette, Emilie A. Størkersen, Morten Vejrup Hansen, Anna Grønkjær og Mats Alfsen.

KLARE FOR TREVAREFEST: Fra venstre: Andreas / B Alfsen, Brynjar Tvedt, Andreas Hjelle, Martin Hjelle, Vilde Gimming, Erlend Klette, Emilie A. Størkersen, Morten Vejrup Hansen, Anna Grønkjær og Mats Alfsen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Når gutta bak Trevarefabrikken i Henningsvær arrangerer Trevarefest for andre gang, er det med litt lavere puls enn i fjor.

DEL

Den lille, men svært populære festivalen går av stabelen mandag 30. juli til 1. august, med kjente norske artister som Daniel Kvammen, Kaja Gunnufsen og «Hester V75» på plakaten. Vågan-bandet «Lyse Netter» blir også å se på scenen ved havgapet i Henningsvær.

Bookingansvarlig Erlend Klette forteller at det fortsatt er mye som gjenstår før festivalen kan gå i gang. Med 800 besøkende, for det meste bestående av lokale og tilreisende fra resten av landet – vil han og de andre som jobber med festivalen forsøke å skape en unik opplevelse.

– Nå er det oppkjøring. Men jeg må si at det er et mer behagelig tempo i år enn i fjor. Vi har med oss en del erfaring fra i fjor, samt mange flere hender på dekk – som gjør at vi har god kontroll nå, sier han.

Les mer: Øystein (30) mener Lofoten er kulere enn for 11 år siden: - pilene peker riktig retning

Utsolgt på under ett minutt

Trevarefest debuterte i fjor ved det nyrenoverte lokalet i den gamle trevarefabrikken i Henningsvær – som er et pågående gründerprosjekt drevet av de to brødreparene Hjelle og Alfsen fra Bergen.

Årets billetter ble revet unna på under ett minutt da de ble lagt ut i desember 2017, mot ti minutter året før, forteller Klette.

– Vi tror folk kommer hit for hele Henningsvær-opplevelsen. Det er ikke bare en musikkfestival, men vi har også flere andre aktiviteter som morgen-Yoga, guidet tur til Festvågtinden og Glomtind, og speeddating inne i fabrikken, utdyper han.

De er rundt ti personer som jobber med festivalen på fulltid – sammen med de ansatte på fabrikken. 120 frivillige er også med på laget når festivalen sparkes i gang.

– Festivalen er fortsatt liten, intim og unik. Men det er morsomt at den har blitt så populær, sier medgründer av Trevarefabrikken, Andreas Hjelle.

Les også: Nå er Vågan-bandet booket til festival i sommer

Arrangerer dag for barna

Gutta har også flere andre ting på programmet som festivaldeltakerne kan velge fra. Den første dagen vil de holde åpent for alle på dagtid, og tilby en rekke aktiviteter for barn, forteller de. Elever fra den danske prosjektskolen «Kaospilot» vil også komme til Henningsvær en uke før festivalen begynner for å bistå med ideer til aktiviteter festivalen kan tilby.

Årets artister får også nyte godt av Trevarefabrikkens nye badstue, som har utsikt gjennom en glassvegg ut mot havgapet.

Artister som «Great News», «Lekende Lett», «Skatebård» og P3-programleder og DJ Christine Dancke gjester også Henningsvær om to uker.

Når de har valgt ut line-upen har de forsøkt å tilby noe som kan nå et bredt publikum, forteller Klette.

– Vi er en liten festival som er avhengige av at artistene har mulighet til å komme helt til Henningsvær. Så har vi også vært litt avhengige av at fjorårets musikere har snakket pent om oss til andre i miljøet; og sagt at Trevarefest var det hyggeligste de var med på i fjor, sier han.

Fikk du med deg? Etablerer filmselskap i fiskevær

Artikkeltags