Unggutten har valgt å kalle singelen «Gå mæ meg».

– Den handler om tilhørighet, og om det å føle seg på villspor, men samtidig vite at du er tilknyttet et sted, forteller Gjertsen.

Han er født og oppvokst på Fredvang i Flakstad kommune, og gikk på videregående skole i Bodø. Fortiden går han sitt avsluttende år ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Låten skrev han for flere år siden, da han oppholdt seg i Bodø.

– Til en viss grad så handler den om tiden i Bodø, men jeg kjenner mer på det å føle seg på villspor i Oslo. Det er noe med at man savner hjemstedet der man er født og oppvokst, fortsetter han.

Hør sangen på Spotify nederst i artikkelen.

En drøm lenge

Gjertsen forteller videre at å slipp denne singelen er noe han har hatt lyst til å gjøre i lengre tid.

– Helt siden jeg gikk på videregående har den ligget og ventet på et tidspunkt hvor det føltes rett å gi den ut. Jeg har vel nølt litt fordi jeg føler den er så personlig, sier Gjertsen, og legger til;

– Men til slutt tenkte jeg at jeg bare måtte gi den ut, og da gjorde jeg det.

God respons

Da Lofotposten snakker med Gjertsen har «Gå mæ meg» vært tilgjengelig på Spotify, iTunes og andre streamingtjenester i et døgn. Allerede har singelen mottatt mye fin respons.

– Det har bare gått en dag og jeg har ikke møtt noen enda, men ting sprer seg fort på sosiale medier. Responsen der har vært fin, og det er godt å høre at folk synes at det du har laget er fint, sier Gjertsen, og legger til at han har fått mest respons fra folk på hjemplassen og ellers i Nordland.

I singelen synger Gjertsen på dialekt, noe som kom helt naturlig for unggutten. I tillegg har han hentet inspirasjon fra andre populære, nordnorske artister.

– Ved å synge på dialekt får man et mye nærmere forhold til teksten. Jeg har hørt på Kari Bremnes og Halvdan Sivertsen i alle år, og har nok blitt inspirert av de.

Framtiden

Ved Musikkteaterhøyskolen i Oslo utdanner Gjertsen seg til musikalartist. Hva som er planen framover for musikken er han dog usikker på.

– Planen er å bli musikalartist. Jeg liker å skrive litt for meg selv og skal fortsette å skrive musikk, men foreløpig har jeg ingen planer om å spille inn flere låter, sier han, og fortsetter:

– Fortiden er jeg veldig travel på skolen, og har mange baller i luften. Jeg får ta ting som de kommer, men hvis jeg ser muligheten til å dra i studio igjen, så gjør jeg gjerne det.

 

Les også: Klar for delfinale i Norske Talenter

Les også: Fikk mange godord i Norske Talenter