Gå til sidens hovedinnhold

- Vi frøs mye da vi spilte inn musikkvideo i Lofoten

Artikkelen er over 5 år gammel

Tidligere i høst signerte Kajander med Universal Music. I helga har han spilt inn ny musikkvideo på hjemmebane.

Førstkommende fredag slipper lofotværingen Bendik Kajander sin andre singel. Den har fått navnet «Når e du klar?» og teksten er ifølge Kajander selv en liten huskelapp.

– Den handler om erfaringer jeg har gjort meg den siste tiden. Jeg synger den på mange måter til meg selv, og minner meg selv på at man må huske å være til stede, sier Kajander til Lofotposten.

Les også: Musikkgiganten Universal fant Kajander, klart for ny singel og musikkvideo

– En helt annen kontekst

I helga har han og et team fra hans nye plateselskap, Universal, vært i Lofoten for å spille inn musikkvideo til den nye låta.

– Vi har vært i Rørvik, i Paradis ved Kalle, på Glomtind, på Gimsøya og i Kabelvåg. Det har vært kjempedeilig å komme hjem og møte familien. I tillegg har det vært morsomt å få være på plasser jeg har vært på gjennom hele oppveksten, men nå i en helt annen kontekst, sier Kajander.

Hvorfor valget falt på akkurat Lofoten som innspillingssted var ikke tilfeldig.

– Jeg kjenner plassen godt, både når det kommer til logistikk og overnatting. I tillegg er det jo veldig fint. Vi kom fram til Lofoten etter en idemyldring, noe jeg selvfølgelig var involvert i, ler han.

Les også: Knallbra konsertdebut på Ballstaddagan 

En romantisk nerve

Kajander forteller videre at musikkvideoen slippes i slutten av november, og skal vi tro han er det bare å glede seg.

– Videoen blir skikkelig svær. Den har veldig store bilder og fin natur. Vi har gjort mye morsomt, blant annet slått golf fra fjellet, kjørt en gammel bil og skutt opp fyrverkeri. I tillegg inneholder den en romantisk nerve.

Kajander har spilt inn musikkvideo tidligere, men dette blir den første hvor han har med i selve filmen.

– Det har vært en spesiell opplevelse. Vi har filmet tre dager i strekk, og det har vært kaldt, men det er viktig å blø for kunsten tenker jeg.

Framtidsplaner

Siden Kajander slapp suksessingelen «E du den du vil vær?» i april i år, har det bare gått oppover for artisten fra Ørsnes. Tidligere i høst signerte han med Universal, et av verdens største plateselskap. Ifølge Kajander har samarbeidet vært en fryd så langt.

– Teamet som jobber med meg er det beste i Norge. Vi er på samme plan og vi vil det samme, forteller han.

Framover er planen å gi ut masse ny musikk.

– Jeg har flere låter jeg jobber med, og jeg gleder meg til å vise fram all musikken jeg kan lage. Det trenger ikke bare å være pop, det kan være mer, sier Kajander, og legger til at han framover vil vise flere følelser i musikken.

Han ser i tillegg fram til å spille mange konserter i løpet av våren, og forteller at offentliggjøring av datoer og spillesteder vil komme snart. Nå ser han først og fremst fram til fredag.

– Det skal bli veldig deilig å få ut den nye låta. Jeg har jobbet hardt og lenge med den, og nå er den akkurat slik jeg vil ha den. Jeg synes den er perfekt, og det skal bli fint å få vise den fram, sier Kajander.

Les også: Bendik Kajander debuterer live på Ballstaddagan

Kommentarer til denne saken