Søndag 13. august setter Patricia Manwaring seg til flygelet i Borge kirke, for å akkompagnere den ungarske operasangeren Bernadett Hegyi.

Sang på fest i Lofoten

Manwaring fikk høre om Hegyi via omveier: – Jeg var på en fest i Lofoten, og utover kvelden sang jeg litt for de andre. Det var en på festen som tipset Patricia om meg. Og nå skal vi spille sammen! forteller Hegyi på telefon fra Melbu. Hun er på sommerferie med kjæresten Mads Aanesen. Aanesen er medisinstudent i Budapest, der paret bor til daglig.

Godt skolert

Hegyi synger opera og klassisk, og har mastergrad fra det Kongelige Konservatoriet i Haag. Nå jobber hun på operaen i Budapest.

I sommer har Hegyi opptrådt på Sommer-Melbu, og på Nordland Akademi sin Melbukonferanse.

Variert repertoar i Borge

Manwaring, som er pensjonert 1. amanuensis fra konservatoriet i Tromsø, sier hun ser fram til konserten i Borge kirke: – Publikum får høre både opera, kirkemusikk og rene klassiske stykker. Og vi byr på en liten fransk avdeling, med stykker av Debussy og Ravel, forteller Manwaring, som tenker å fortsette samarbeidet med den ungarske sangeren:

Flere planer

– Neste sommer ønsker vi å ha Bernadett med på Operapub. Ettersom Bernadett har kjæreste fra Norge, vil hun være her ofte framover. Vi vil bidra til å gjøre henne kjent for folk i Vesterålen og Lofoten.

Og Hegyi høres ut til å være fornøyd med planene. – Jeg trives godt her. Men det ble litt stille å bare ha ferie, så i sommer har jeg jobbet både på restaurant og i hjemmetjenesten, sier den ungarske operasangeren.