Releaseturne for Justad

Artikkelen er over 5 år gammel

I slutten av oktober legger han i vei på releaseturne. Av spillestedene i Nord-Norge er det utsolgt overalt – med unntak av i Svolvær.

DEL

Sondre Justad har røtter fra både Borge og Henningsvær. I det siste har karrieren fått et virkelig dytt i oppadgående retning. I år skal 24-åringen slippe sitt første album. Da hører også en turne med.

– Salget har gått overraskende bra. Vi har solgt ut alle konsertene i Nord-Norge den uka vi er der, med unntak av i Svolvær, sier Sondre Justad.

Håper på hjemmebane

Konsertene i Storsalen i Tromsø, i Harstad, på Sinus i Bodø samt konserten i Storsalen i Trondheim med sine tusen plasser er alle solgt ut. I Svolvær er det derimot igjen plasser. Både på konserten for barn og unge og for voksne.

– Jeg håper det kommer mye folk i Lofoten, på hjemmebane. Det hadde vært stas å feire det nye albumet med dem. Vi har lagt konserten til en fredag, så folk fra hele Lofoten skal få mulighet til å komme, sier 24-åringen fra Lofoten.

Vet ikke hvorfor

Atle Jensen, markedssjef ved Lofoten kulturhus, kan fortelle at det er 380 ledige billetter på hver av de to konsertene Sondre Justad skal ha i Lofoten kulturhus.

Med stå- og sitteplasser på denne konserten er det til sammen 500 plasser som legges ut. I tillegg kan kulturhuset legge ut tredjeetasjen, om det viser seg å være behov for dette.

– Jeg vet ikke hvorfor det ikke har solgt mer ennå. Kanskje folk ikke kjenner godt nok til det. Vi har jo sendt ut programmet, og vi har det på nettsiden vår, sier Jensen.

Han sier at det også er en tendens til at publikumet i Lofoten kjøper billettene nærmere forestillingen.

Han har tro på at Justad-konserten blir å selge bra.

Gleder seg

Justad gleder seg til å ta fatt på turneen.

– Det blir veldig flott. Jeg gleder meg til å reise ut, med et nytt album i hånda. Vi skal løfte konsertene til nye høyder nå i høst, sier han.

For selv om han har vært på veien i store deler av året som har vært, er han altså ikke lei.

– Det blir en avslutning på året som har vært. Det blir kult å avslutte med egen turne, sier han.

Riv i hjertet

Albumet som snart slippes har Justad kalt «Riv i hjertet». Det består av de tre singlene han allerede har sluppet, samt mange flere låter.

– For meg har det vært et slags stikkord at det skal være masse energi, låter med økt tempo, med noen pauser innimellom, sier Justad.

Han har brukt tid, og mange lokasjoner på innspillingen av det nye albumet.

– Jeg begynte i Bodø, i Store studio, sier Justad.

Han har også arbeidet med albumet i Stockholm og i Oslo.

– Så avsluttet jeg innspillingen i Stormen i Bodø. Det gjenspeiler litt hvem jeg er, de studioene jeg har vært i. Jeg har det nordnorske i bunnen, sier Justad.

Og om det blir et bra album?

– Jeg krysser jo fingrene. Jeg er veldig fornøyd selv, og vi nærmer oss ferdig. Jeg er utrolig stolt og fornøyd over hva vi har fått til. Det blir spennende, litt skummelt, men det blir også veldig artig å se hvordan mottakelsen blir, sier Lofot-artisten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken