Nå er ÅrsteinØya klar med sin første artist til sommerens festival

Festivalklar: Birri er klar for en ny

Festivalklar: Birri er klar for en ny

Sommerens utgave av ÅrsteinØya har fått på plass den første artisten, og festivalledelsen satser lokalt.

DEL

Festivalen arrangeres for fjerde gang neste sommer den 24. og 25. juli. Nå er det klart at første artist ut er Birri. Bak artistnavnet står Brita Skare Malvik.

Hun er opprinnelig fra Sønndalsøra, men har bodd flere år i Svolvær. Birri slapp nylig debutalbumet "Ten Years", og er altså første booking ut for festivalen.

Familiefestival

Linda Martinsen i festivalledelsen er svært glad for å ha på plass en lokal artist til ÅrsteinØya 2020.

- Vi er jo en lokal og litt annen type festival, vi forsøker å støtte opp om de artistene vi har i nærheten. Vi synes det er veldig hyggelig å ha med Birri til neste år, sier hun.

- Hun har også vært veldig i vinden i det siste, og det er veldig stas for oss at hun er vår første lansering, legger Martinsen til.

Festivalen har startet bookingen av artister tidligere i år.

- Vi vet at også artistene er tidlig ute med å bli booket. Vi har mange forespørsler ute. Noen er i boks, mens andre er uavklart enda.

ÅrsteinØya har lagt seg på en familievennlig profil. Det blir det også neste år.

- Vi kjører det samme konseptet. Det betyr at vi ser etter artister og aktiviteter for ungene også. Vi legger opp til at folk skal kunne ta ei helg ute på Årstein, og ta med familien sin utover uten å måtte skaffe barnevakt.

- Hvordan har festivalen gått økonomisk i årets utgave?

- Vi gikk i null i år. Det skyldes blant annet at vi har bygd opp nye toaletter, og gjort en del investeringer. Festivalen går bra.

- Gleder meg

Brita Skare Malvik selv er glad for å bli invitert tilbake til festivalen. Hun spilte på ÅrsteinØya for to år siden. Nå skal hun tilbake.

- Jeg synes det er utrolig stas å bli invitert tilbake. Jeg gleder meg utrolig mye, dette er jo en veldig hyggelig festival også. Jeg spilte jo der for to år siden, og siden da har det skjedd en hel del.

Denne gang tar Birri med seg et helt fersk album med seg utover.

- Det er veldig gøy å komme tilbake nå når albumet er ute, og å ha med nye låter.

Fredag slapp hun "This Year", den tredje singelen fra debutalbumet.

- Vi kommer til ÅrsteinØya med fullt band, og skal videre etterpå til en festival i Troms.

- Blir det flere festivaljobber i sommer?

- Det jobbes hardt for å få dette til. Jeg håper jo å få spilt så mye som mulig.

- Hvordan har mottakelsen av albumet vært?

- Det har vært utrolig fint, det er nesten så jeg må klype meg i armen. Det er kjempefint at folk hører på musikken, det er veldig stor stas og jeg er bare veldig glad og takknemlig.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags