- Musikkstevnet gikk over all forventning

Fornøyd: Styreleder i Kabelvåg musikkforening, Bjørn Inge Berg, er godt fornøyd med helgas musikkstevne.

Fornøyd: Styreleder i Kabelvåg musikkforening, Bjørn Inge Berg, er godt fornøyd med helgas musikkstevne. Foto:

Styreleder i Kabelvåg musikkforening, Bjørn Inge Berg, er storfornøyd etter at 24 korps og 600 musikere besøkte Kabelvåg under Nord-Norsk Musikkstevne i helga.

DEL

– Vi er veldig fornøyde. Det begynte med grått vær, men det lysnet opp og ble helt supert. Vi fikk maks uttelling, og med et slikt vær går alt bra, sier Berg.

Nord-Norsk Musikkstevne feiret 40-årsjubileum denne helga, og Berg har inntrykk av at både musikantene og innbyggerne er fornøyde med arrangementet.

– Det er mye jobb, men når man ser resultatet er det verdt det. Det virker som at 600 musikanter har storkost seg i helga, både på fest, konsert og defilering, sier han.

Styrelederen forteller at de frivillige skal ha mye av æren for at alt gikk som planlagt under arrangementet.

– Vi har mange gode hjelpere. Med en så liten besetning som vi er i musikkforeningen er vi helt avhengige av det for å gjennomføre noe slikt. I helga var det omtrentlig 60 frivillige i sving som sørget for alt fra rigging, servering og vasking. Det setter vi stor pris på, og vi sender en stor takk til alle de som har hjulpet til, understreker han.

Hva var helgas høydepunkt?

– Det må nok være når alle korpsene kom marsjerende inn på torget i Kabelvåg fra alle retninger under defileringen. Søndag defilerte vi til kunstgressbanen i Kabelvåg. Det var litt av et skue med Vågakallen i bakgrunnen i strålende sol og godt vær.

Det ble også holdt jubileumskonserter i Lofotkatedralen og Kong Øysteins hall som var gratis og åpen for publikum. Spesielt konserten i kirka ble godt besøkt.

– Der var det mange turister innom. Ettersom det er gratiskonserter prøvde vi så smidig som mulig å slippe folk inn ut og etter ønske. Vi skulle gjerne sett at det var litt flere folk i hallen, men det gikk veldig fint der også.

Og hvordan var tilbakemeldingene fra de deltakende korpsene?

– Bare positivt! Det virker som at folk har kost seg og satt pris på arrangementet, slår Berg fast.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags