Her covrer det irske bandet Kari Bremnes

Det irske folkebandet The Moorings vil være på plass i Svolvær 2. august og har en ukeslang turne over hele Lofoten. I forkant av første konsert har de engelsktalende bandet valgt å hylle en av Lofotens mest folkekjære artister. Sjekk deres tolkning av "E du nord" her!

DEL

The Moorings er en gruppe kjente artister vil først være å finne i Svolvær og med seilbåt tar de senere turen til Nusfjord, Henningsvær og Ballstad. Den musikalske seilferden har de kalt Lofoten Irish Music raid. Vokalisten bak cover-stuntet Simon Morgan forteller over telefon at han på ingen måte snakker norsk.

- Jeg håper ikke uttalen var helt forferdelig. Jeg har blitt fortalt at det er en krevende dialekt.

Videre sier Morgan at de i løpet av tiden i Lofoten kommer til å forsøke å trekke linjer mellom norsk og irsk kultur. Vokalisten ser flere parareller som han er undrende til ikke har blitt tydeliggjort tidligere.

- Når jeg var oppe sist, så jeg at personligheten mellom nordmenn og irer er nokså like. Folk fra nord skjønner humoren vår og mange deler av vår kulturelle bakgrunn er lik. Dublin ble tross alt grunnlagt av vikinger fra norden. Jeg er fascinert over at ikke flere linjer blir trukket. Historisk sett ville vi hatt veldig mange reiser mellom oss, mange krysningspunkt.

The Moorings skal spille på flere steder i Lofoten på i overkant av en uke fra de først ankommer 2. august.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags