Sissel og Bjørnar skal ha konsert i stua: - Dette blir kjempekult!

Gleder seg: Bjørnar Hansen og Sissel Salomonsen gleder seg til å få besøk av en strykekvartett hjemme i huset i Svolvær

Gleder seg: Bjørnar Hansen og Sissel Salomonsen gleder seg til å få besøk av en strykekvartett hjemme i huset i Svolvær Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sissel Salomonsen i Svolvær stakk av med en helt egen konsert hjemme i stua under Lofoten Internasjonale kammermusikkfest.

DEL

Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest (LINK) arrangeres neste uke. I den forbindelse arrangerte Lofotposten en konkurranse der premien er en helt egen konsert i stua hjemme hos deg.

Torsdag ble Sissel Salomonsen fra Svolvær trukket ut som vinner.

– Dette blir veldig spennende, og kjempekult!

Lofotposten bad deltakerne svare på hva den største kulturelle opplevelsen de har vært med på har vært. Salomonsen har en lang liste over minner, men trakk fram denne:

«Jeg har hatt mange flotte kulturelle opplevelser i Lofoten. Det jeg blir å huske til evig tid er fra Lofotjazz i kulturhuset i Svolvær 2018. Saltomortale hadde konsert i foajeen og avsluttet akustisk med å spille seg ut av lokalet. I de sene timer ble det en uannonsert akustisk jam-konsert i baren med Hot Club de Norvége, Ola Kvernberg og Saltomortale. En fantastisk opplevelse»

Salomonsen spiller selv i Svolvær musikkforening, og er glad i musikk.

– Jeg er ganske altetende på musikkfronten, og hører på mye forskjellig, sier hun og gleder seg til å få besøk av musikerne i stua.

Kammermusikkfesten har blitt besøkt tidligere, men nå får hun selv en klassisk konsert rett hjem. Det er strykekvartetten Sonoro som kommer på hjemmebesøk hos Sissel og mannen Bjørnar.


– De spiller en konsert på mellom 20 minutter og en halvtime. Dette blir både unikt og helt spesielt, sier Christian Winther Farstad, arrangementsansvarlig i LINK.

Han lover en helt spesiell opplevelse når kvartetten inntar stua hos Salomonsen onsdag kveld.

– Dette er klassiske musikere, men jeg vet at de også har et litt «populistisk» innslag. Så her kan det bli alt fra klassiske svisker til glimt fra popverdenen, sier han.

Ifølge LINKs hjemmeside er Sonoro en strykekvartett som ble opprettet i 2018. Kvartetten skal opptre flere steder i Lofoten under festivalen neste uke.

Den består av Victoria Lewis, Martha-Pil Neumer, Tuva Odland og Hedda Aadland. Som kammermusikere har medlemmene vunnet flere priser og utmerkelser, og holdt mange store konserter både inn- og utland.


Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken