Steffi (30) før semifinalen: - Jeg er utrolig stolt av meg selv

- Å kunne stå på scenen og gjøre noe jeg elsker som jobb, og forsørge mine to barn gjennom det, er den ultimate drømmen, sier Steffi Buie.

- Å kunne stå på scenen og gjøre noe jeg elsker som jobb, og forsørge mine to barn gjennom det, er den ultimate drømmen, sier Steffi Buie. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag kveld går Steffi Buie på scenen under semifinalen i The Voice. Oppladningen har vært preget av sykdom, men lofotingen er klar og gleder seg.

DEL

Buie har bemerket seg både blant publikum, tv-seere og mentorene i sangkonkurransen The Voice på TV2. Fredag kveld går hun på scenen som en av seks i programmets semifinale. Forberedelsene har imidlertidig ikke vært så optimale som lofotingen hadde håpet på.

– Jeg har vært skikkelig dårlig med spysyke. Det gikk ikke veldig bra under prøvene på mandag, men det går i rett retning. Jeg er på bedringens vei, og tror det skal gå fint på fredag, sier Buie til Lofotposten onsdag.

Hun erkjenner at det er sprøtt å tenke på at hun har kommet så langt i konkurransen. At det bare er to episoder igjen av programmet er litt trist, forteller Buie.

– Jeg må bare melde meg på til neste år også, ler hun, og legger til:

– Det har vært et fantastisk koselig eventyr. Det har vært stress og mye jobb, men en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Barnebarna og oldebarna mine kommer til å få høre om dette igjen og igjen, smiler hun.

LES OGSÅ: Steffi stråler etter at hun er videre i «The Voice»: – Jeg føler at Magnus er med på denne magiske reisen

Adele

Nå er hun naturligvis spent på hvordan TV-seerne i de tusen hjem tar imot låta hennes fredag. Buie avslører at hun skal synge en låt av den engelske artisten Adele, men hvilken låt det er snakk om holder hun foreløpig for seg selv.

– Det er store sko å fylle, men jeg tror det skal gå bra.

Hvorfor falt valget på en Adele-låt?

– Jeg liker låtene og måten hun formidler på veldig godt. Det er mye følelser i tekstene hennes. Hun har en fantastisk stemme, og det er litt skummelt å fremføre en så stor artist sin låt, forklarer Buie.

Har mer å by på

Med kun seks deltakere igjen i årets konkurranse har forventningspresset slått inn hos enkelte, men Buie tar det hele med stor ro.

– Jeg tenker ikke så mye på den biten av det. Jeg vil ikke ødelegge verken for meg selv eller de andre ved å gå rundt og ha dårlige vibber. Jeg tror alle har forstått hvor dyktige vi alle er og at det blir vanskelig fremover, men jeg prøver bare å kose meg, sier hun.

Er du nervøs?

– Nei, men sist runde var jeg veldig nervøs. Jeg klarte ikke helt å finne roen. Nå er jeg kommet til en plass i konkurransen hvor jeg bare er utrolig stolt av meg selv. Jeg føler jeg har mye mer å gi og vise, og jeg vil videre. Jeg fokuserer på å gjøre mitt beste, og forhåpentligvis er det nok til at folk får lyst til å høre mer.

LES OGSÅ: Steffi fra Leknes videre i The Voice: - Du var rett og slett mektig

– Den ultimate drømmen

Selv om tilbakemeldingene har vært overveldende gode, poengterer Buie at hun selv aldri er helt fornøyd med egne prestasjoner.

– Jeg hører alltid noe jeg må jobbe med og bli bedre på, men jeg ser ikke på programmet selv, innrømmer hun.

Hvordan er det å synge på direkten?

– I begynnelsen var det veldig nervepirrende. Nå er det bare veldig gøy! Jeg skulle gjerne gjort dette hver dag for resten av livet. Det er spesielt og morsomt å tenke på at når man ser inn i kameraene ser man rett inn i stua til hele Norge.

Å komme dit er noe hun har jobbet mot hele livet sitt. Å få stå på en skikkelig scene og fremføre foran ekte mennesker i salen og hjemme i stuene til folk beskriver hun som helt fantastisk.

– Jeg går for seier nå, men jeg må ha hjelp fra publikum. Nå er det seerne som bestemmer. Det er litt skummelt, for vi vet ikke hvordan retning det vil gå. Å leve av musikken er drømmen min. Å kunne stå på scenen og gjøre noe jeg elsker som jobb, og forsørge mine to barn gjennom det, er den ultimate drømmen, konkluderer Buie.

Etter fredagens semifinale går fire deltakere videre til finalen fredag 31. mai.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags