Det sier 14 år gamle Temmam Al-Taie fra Leknes etter at det ble klart at han skal spille under kongeparets egen arrangement i forbindelse med deres besøk i Bodø den 19. juni.

Kongeparet skal på besøk til utvalgte byer i forbindelse med sin 25 år-på-tronen-markering.

De skal først delta på en folkefest på Bodø torg før de på ettermiddagen inviterer 300 utvalgte nordlendinger til kongeparets hagefest på Nordland Kultursenter.

Kongeparet har bedt Nordland fylkeskommune om å finne barn og ungdom fra Nordland som kan bidra med kulturelle innslag.

Temmaam spilte også under MOT-konserten denne uka: - Krevde mot til å stå på scenen

Innmarsjfanfare

Temmam Al-Taie fra Leknes spiller trompet og har fått det ærefulle oppdraget med å spille under hagefesten til kongeparet.

- Jeg trodde ikke det var sant da pappa fortalte at jeg skulle spille for kongen og dronningen. Det er en så utrolig stor ære at jeg nesten ikke forstår det, sier 14-åringen som har vunnet mange konkurranser for sitt trompetspill.

- Jeg er så stolt over å få muligheten til å spille for kongen og dronningen. Jeg gleder meg veldig, slår den unge trompetisten fast.

Han forteller at han skal spille en to minutter lang innmarsjfanfare når kongeparet ankommer. Trolig blir det et utdrag fra innmarsjfanfaren fra Aida.

- Jeg skal også spille et stykke til, men jeg er ikke helt sikkert hvilket stykke det blir, sier Temmam. Etter at kongeparet har forlatt hagefesten skal Temmam underholde de andre gjestene med et musikkstykke.

Mye øving

Temmam Al-Taie er klar på at det blir mye øving fram mot det ærefulle oppdraget.

- Jeg skal bruke dagene framover til øve. Jeg blir nok nervøs, men det går nok bra, slår han fast.

Er dette første gang du spiller for de kongelige?

- Nei. Jeg spilte da kronprinsen åpnet Meieriet kultursenter, men dette er nok større. Jeg er glad for at jeg ble spurt og skal gjøre mitt ytterste for at dette skal bli bra, avslutter Temmam Al-Taie som er elev ved Vestvågøy kulturskole.