Gå til sidens hovedinnhold

Lofoten Pianofestival topper internasjonal kåring

Artikkelen er over 2 år gammel

Lofoten Pianofestival – som går av stabelen mandag 9. juli, er kåret til den tredje beste festivalen å besøke av anerkjente Pianist Magazine. – Rett og slett ufattelig, sier daglig leder.

Like bak Trasimeno Music Festival i Italia, og Schleswig-Holstein Music Festival & Masterclasses som arrangeres nord i Tyskland, troner Lofoten Pianofestival som nummer tre på listen over ti festivaler og workshops det populære pianomagasinet anbefaler musikkentusiaster å besøke denne sommeren.

Lofoten Pianofestival trekker i år til seg pianister som Leif Ove Andsnes, Francesco Piemontesi, Yulianna Avdeeva, Ah Ruem Ahn og Lisa de la Salle, med kunstnerisk leder og anerkjent fransk pianist, Bertrand Chamayou, i spissen.

Daglig leder Knut Kirkesæther sier han er beæret over plasseringen.

– Dette er utrolig stort, så stort at jeg ikke helt har klart å ta det inn. Jeg har jo besøkt pianofestivalen i La Roque – verdens største – mange ganger. At vi rangeres foran dem er rett og slett ufattelig, sier han.

Les også: Pianofestivalen er klar med programmet: – Vi vil få flere til å oppsøke klassisk musikk

Åpnes av kulturministeren

Lofoten Pianofestival og Lofoten Internasjonale kammermusikkfestival arrangeres annethvert år, konsertene bruker en rekke arenaer i Lofoten. Årets festival varer fra niende til 15. juli, og tilbyr konserter i Lofoten kulturhus i Svolvær, Meieriet Kultursenter i Leknes og Trevarefabrikken i Henningsvær, samt de ulike kirkene i Kabelvåg, Leknes, Henningsvær, Borg, Stamsund og Buksnes.

Mandag kommer også kulturminister Trine Skei Grande (V) til Lofoten for å åpne festivalen.

– Vi vet at artistlisten som årets kunstneriske leder Bertrand Chamayou har satt sammen, er temmelig eksepsjonell, og det gjør godt at andre synes det samme. Årets konserter kunne blitt spilt på hvilken som helst scene hvor som helst i verden, og det er jo tydeligvis ikke bare skryt fra en overentusiastisk daglig leder, sier Kirkesæther.

Pianist Magazines liste er hovedsakelig basert på artistene og programmet som annonseres til de ulikefestivalene, forteller han.

Les mer: Denne franskmannen er ny kunstnerisk leder for Lofoten Piano Festival.

– Håper på 3.000 besøkende

Lofoten Pianofestival er et resultat av Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest som førstegang ble gjennomført i 2004. I ettertid ble det kjøpt inn ti konsertflygler, men Kirkesæther understreker at det ikke er nok med gode instrumenter og fine omgivelser for å skape en innholdsrik festival.

– Vi har i alle år ment at det eneste vi kan lykkes med, er å holde en svært høy kvalitet på våre konserter, og konseptet med pianofestivalen viser at vår særegne form settes pris på av selv blaserte storheter som svømmer i oppdrag i verdens metropoler. Jeg er utrolig stolt av hva vi har oppnådd, forteller han.

I tillegg til pianister fra både inn- og utland, spiller også trompetist Brynjar Kolbergsrud, strykeorkesteret Oslo Camerata, Engårdkvartetten og sopran Eir Inderhaug i uken som kommer. Totalt blir det 14 konserter under festivalen.

Medie- og arrangementsansvarlig Christian Winther Farstad sier de håper på rundt 3.000 besøkende til sammen under festivalen.

– Vi har allerede solgt 2.000 billetter, og håper at det blir nærmere 3.000 i løpet av hele festivalen. Det kommer flere og flere interesserte fra hele verden og resten av Norge, men vi håper også de lokale vil komme på konsert, sier han.

Fikk du med deg? Se hvem som vant møte med The Main Level!

Kommentarer til denne saken