Gå til sidens hovedinnhold

Musikkorps tar med folk på friluftstur og spiller underveis

Artikkelen er over 1 år gammel

For første gang skal Lofotodden Musikkorps arrangere friluftstur med korpsmusikk.

Lofotodden Musikkorps inviterer til friluftstur rundt Sørvågvatnet 2. pinsedag. Det er første gangen de arrangerer en slik tur.

– Vi skal gå rundt vannet. Dette er en tur som er lett og tilgjengelig for gammel og ung. Jeg tror til og med man kan gå turen med rullator. Turen er ikke lang, og tar vanligvis en halv time. Litt av poenget med turen er at den passe for alle, sier leder i musikkorpset, Per H. Kirkesæther.

– Det er første gangen vi arrangerer en slik tur, så vi er spente på oppslutningen. Nå håper vi på fint vær, sier han.

Les også:

Spillemidler til over 60 lag og foreninger i Lofoten

Konserter på turen

På turen skal de gå et lite stykke før de stopper og korpset spiller konsert. Dette vil de gjøre flere ganger i løpet av turen. Det er også planlagt musikkquiz og pølsegrill. De som ønsker skal få prøve seg som dirigent for korpset.

– Prosjektet er i samarbeid med Norges Musikkorps Forbund Nord-Norge, som igjen har et samarbeid med Gjensidige stiftelsen. Vi får litt penger for å delta. For å gjøre mest mulig ut av det håper vi å få med innvandrere, for å fortelle dem hva friluftsliv er og hva korps er, sier Kirkesæther.

De ønsker å få med både innvandrere og spesielt ungdom på turen, med tanke på rekruttering. Korpset er et lite janitsjarkorps og består av blåseinstrument og slagverk.

– Vi er ikke et stort korps, vi er 17 stykk når vi er fulltallige, sier han.

Les også:

Musikkforeninga presenterte en eventyrlig Disneyparade

Aktivt korps

Korpset prøver å holde et relativt aktivt nivå. Nå har de nettopp avholdt korpspub.

– Det var vellykket, så kanskje vi skal gjøre det igjen. Ellers har vi en god tradisjon med konsert i Reine kirke før jul. Vi er også veldig aktive på 17. mai fordi vi har to kommuner vi skal ivareta, sier han.

Korpset, som har medlemmer i både Flakstad og Moskenes, byttet i vår navn fra Moskenes Musikkorps til Lofotodden Musikkorps.

– Det var litt misvisende for hvor medlemmene våre kommer fra, sier Kirkesæther.

Les også:

Moskenesværinger er klare for dugnad for en triveligere kommune

Kommentarer til denne saken