Mandag ble finalen i kokkekonkurransen årets unge kokk holdt i Stavanger. Årets unge kokk er en rekrutteringsarena mot verdens vanskeligste kokkekonkurranse – Bocuse d’Or.

Fire unge kokker konkurrerte om den gjeve tittelen, og blant disse var Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg fra Svolvær. Mymint har sølv fra årets unge kokk i 2021, sølv i NM i kokkekunst og har siden 2021 vært en del av det norske kokkelandslaget. Hun jobber som kokk på Thon Hotel Lofoten.

På slaget 7 i morgentimene mandag startet de fire temaene konkurransen, og vinneren ble kåret sent mandag kveld.

Da juryen avslørte vinneren var det Eli Anne Sundset fra Trondheim som ble kåret til årets unge kokk. 23-åringen var med da Håkon Solbakk vant sølv i «Årets kokk 2021» og var med som medhjelper på laget til Filip Bendi i opptakten til Bocuse d'Or i Lyon tidligere i år.

Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg ble nummer to i kåringen, mens Petter Harbo Soma fikk tredjeplassen. John Sebastian Hornslien ble nummer fire.

«Mymint hadde med seg Tore Stalsberg som coach, og Mats Eriksen Holmsen commis.