Det har gått et nytt stort ras på fylkesvei 805 inn mot Myrland i Flakstad.

Kontrollingeniør i Statens vegvesen, Allan Lorentzen, forklarer at raset har gått på samme plass som da bygda ble isolert for en uke siden.

– Dette er stein fra ura som lå lenger opp i fjellsiden som var frosset fast som nå har kommet ned. Veien er stengt, og personell fra vegvesenet er på tur til stedet, forklarer Lorentzen.

Det betyr at innbyggerne på Myrland nok en gang er isolert – knapt en uke etter forrige ras.

Ved slike ras har vegvesenet instruks om at raset må ligge og roe seg i et døgn, i tilfelle det kommer mer stein ned fjellsiden.

– Det er ikke mulig å arbeide mens det regner i fare for at det kommer mer, legger Lorentzen til.

Det er klart at veien ikke blir åpnet i dag søndag, det skal tas en ny vurdering mandag formiddag, opplyser veitrafikksentralen.

Lørdag ettermiddag sier Tor Inge Johnsen, fungerende avdelingsdirektør i Statens Vegvesen i Midtre Hålogaland til NRK Nordland at det kan ta tid før veien igjen blir åpnet. Det skal lørdag allerede ha vært fagfolk på stedet, men det vil ikke bli gjort noen ny vurdering før mandag.

- Dersom det stabiliserer seg, håper vi å kunne åpne veien i løpet av tirsdag eller tidlig onsdag, sier han til NRK og understreker at fjellet må være stabilt før man kan åpne veien igjen.

Innbygger på Myrland, Arne Nilsen, snakker med Lofotposten i området hvor det gikk ras torsdag kveld. Han har ett klart ønske til ordføreren i kommunen.