Gå til sidens hovedinnhold

Nå åpner kirkene for gudstjenester igjen

Kirkene på Vestvågøy åpner i helga med fire gudstjenester i ulike varianter.

Det opplyser kirkeverge i Vestvågøy, Anne Lise Haakestad.

– Pinsen er den tredje av de store kristne høytidene. Den regnes også som kirkens fødselsdag, for i pinsen kommer Den hellige ånd til disiplene og gir dem styrke og ord slik at de kan gå og fortelle om Jesus. Det blir begynnelsen for de kristne menighetene, og dermed for hele den kristne kirke. Det passer bra at vi nå kan ønske velkommen til kirkens hus igjen akkurat i disse dager, etter å ha vært offisielt stengt siden koronapandemien startet, heter det på Vestvågøy kirkelige fellesråds hjemmeside.

På Vestvågøy er det fire gudstjenester i pinsehelgen. På tre av disse kan publikum være til stede, og to av dem kan følges på internett. Søndag 1. pinsedag blir det høytidsgudstjeneste både i Buskens og Borge kirke. 2. pinsedag er det musikalsk gudstjeneste i Stamsund kirke. Denne sendes kun på internett. Samme dag er det pinsegudstjeneste i Hol kirke.

Kirkene følger smittevernhensyn, og opplyser om at gudstjenestene i Buksnes og Borge kirke har begrensning på 50 personer. I Hol kirke er det til 32 personer.

– Vi minner om smittevernhensyn, og at alle holder avstand til hverandre under gudstjenesten og ved utgangen. Vi håper dere vil være til stede i pinsefeiringen, og at vi får fylt opp plassene på de respektive gudstjenestene. Det vil foreløpig ikke være dåp i de ordinære/åpne gudstjenestene, men i egne dåpsgudstjenester. En del av de andre aktivitetene våre vil heller ikke starte opp igjen før sommeren. Kirkekontoret i Tamyra 24 er imidlertid åpent for publikumsbesøk igjen, heter det på hjemmesiden.

Kommentarer til denne saken