Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det «onsdagsrenn» på torsdager

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag starter KS Ski Lofoten opp med det ene av i alt to nye lavterskeltilbud for barn. Telenor-karusellen er navnet, og er et tilbud for de yngste til de eldre som vil ta seg en treningstur med startnummer og tidtaking. Det blir arrangert i Kabelvåg.

– Før i tiden kalte vi det onsdagsrenn. Det vil bli arrangert fire ganger i løpet av vinteren. Dette er en ordning som skiforbundet tilbyr klubbene i samarbeid med Telenor. De sponser startnummer, premier og nødvendig utstyr for å arrangere renn på en enkel måte, forklarer Jonas Tetlie, som har ansvaret for karusellen i KS Ski Lofoten.

Tetlie forklarer at Telenor-karusellen er åpen for alle som har lyst til å gå på ski.

– Barn til og med syv år vil ha puljevise starter, hvor de kan komme innenfor et gitt tidsrom og velge distanse selv. For dem som er åtte år og eldre blir det fellesstart med distanser på en, to, tre og fem kilometer. Karusellen passer også for mosjonister som ønsker å gå et renn som del av treningshverdagen sin, legger han til.

På søndager blir det arrangert skilek med bål, grilling og kos.

– Tilbudet er først og fremst for barn opp til syv år. Tanken bak både karusellen og skileken er at det skal være lettvint å komme seg ut på ski og være med på noe. Vi ønsker å få med flest mulig, og jeg tror det kan være en viktig del av rekrutteringa til skisporten, sier Tetlie.

Kommentarer til denne saken