Fredag slipper Vågan-bandet sitt første fulle album, «Fra diskolys til midnattssol». Bandet har gitt ut flere låter siden de startet opp som Lyse Netter i 2017.

Debutalbumet spenner over 18 spor, og gir ifølge bandet selv et innblikk i de fem lofotguttenes reise fra en oppvekst mellom fjord og fjell i Lofoten til en utforskende tilværelse som unge voksne i den urbane storbyen – med opp- og nedturer, nostalgi og lengsel, kjærlighet og tvil, lek og alvor.

– Lyse Netter er et fristed og et anker i hverdagen. Vi har på sett og vis vokst opp – og blitt voksne sammen, så bandet er for oss en naturlig arena hvor vi bearbeider forelskelser, samlivsbrudd, masteroppgaveskriving, overgang til voksenjobb, pappaperm, pandemi, og andre større- og mindre hendelser i livene våre. Men først og fremst har vi det artig i lag – hver gang vi møtes, forteller vokalist Endre Thesen Harnes i ei pressemelding.

Totalt er over 50 demoer er kuttet ned til et album med 18 låter i løpet av det siste året. Flere av låtene er sluppet som singler i forkant.

– «Fra diskolys til midnattssol» er et resultat av et enormt kreativt overskudd og pandemiprega dagdrømming om fullstappa dansegolv og sene sommerkvelder, forteller bassist Isak Falch Alsos.

Bandet forteller at de har sett fram til å slippe albumet.

– Den nostalgiske og romantiske forestillingen om å skulle slippe et ordentlig album har plutselig blitt virkelig. Det er både litt nervepirrende og selvfølgelig veldig gøy, forteller Thesen Harnes.

Lyse Netter har vært spillelista på radio tolv ganger med låter de har gitt ut siden oppstarten. Bandets medlemmer har spilt sammen i flere andre bandkonstellasjoner tidligere.

Albumet er spilt inn og produsert av bandet selv, sammen med produsent Kjetil Bjelvin som blant annet har jobbet med Sondre Justad tidligere.

Plata gis ut på bandets egen plateselskap Labelvåg. Lyse Netter feirer plateslippet med konsert i Oslo på Parkteatret lørdag. De vil nå slippe mer musikk og vinylutgave av albumet senere i år.

Lyse Netter består av Endre Thesen Harnes, Lars Haug Nilsen, Sverre Tollefsen Laupstad, og brødrene Isak og Øystein Falch Alsos.