Det fremkommer av ei pressemelding fra K. Simonsen Storbilsenter i Harstad. Selskapet overtar de tidligere A-K Maskiner-avdelingene på Bardu og på Leknes.

A-K maskiner gikk konkurs i sommer. Avdelingen på Leknes ble stengt, men får nå nye eiere.

– Vi ønsker å få mer nærhet til kunder vi allerede har, samtidig som vi ser potensiale for å få mange nye, introduserer Camilla Simonsen, om bakgrunnen for kjøpet av A-K maskiners tidligere avdelinger i Bardu og Leknes.

K. Simonsen er fra før servicepunkt for MAN og DAF. Selskapet ble Norwegian Agro-forhandler i fjor, og har vokst på leveranse av maskiner og redskaper til landbruket.

- Vi har hatt en veldig god start, og landbruksbiten har gitt oss en god omsetning og samtidig mer å gjøre, både for verkstedet og i søsterbedriften vår K. Simonsen Transport. Med to nye servicepunkt og lokalt personell både i Leknes og Bardu utvider vi ikke bare salgs- og serviceområdet vårt, vi gir også kundene en større trygghet. Avdelingene i Leknes og Bardu har også en etablert kundemasse vi ønsker å serve videre.

På Leknes er en mekaniker rekruttert med videre.

– Vi har kjøpt delelagrene og er heldige som også får med mye av kompetansen videre. I tillegg vil det være behov for ytterligere forsterkninger, i første omgang vil vi lyse ut en mekanikerstilling og en stilling som butikkansvarlig på avdelingen i Leknes, viser Camilla Simonsen videre til.

Målet er å få til en åpning av avdelinga på Leknes 15. september.

Salg i Lofoten og Vesterålen skal ivaretas med utgangspunkt i basen i Harstad.

-