Prosjektleder Johnny Mosand i Vågan Eiendom KF sier til Lofotposten at den formelle åpningsdagen er fastsatt og klarert med ordfører Eivind Holst. Åpningen vil derfor skje onsdag 14. august.

– Vi har ennå ikke klart klokkeslett for den formelle åpningen av klatreparken, men dette vil skje samme dag som Arctic Race of Norway holder sin presentasjon i Svolvær dagen før dagen av årets fire etapper av ARN i Lofoten og Vesterålen fra torsdag til søndag.

Ferdig 6. juli

Mosand sier at byggingen av selve klatreparken er ferdig i tråd med kontrakten allerede den 6. juli, men det er uklart om man vil tillate bruk fra denne dato.

Man skal nemlig gjøre en del andre arbeider også på den tidligere barnehage-tomten på Langåsen. Kanskje montere benker og bord, og ordne for et grillsted, slik at foreldre og foresatte som tar ungene med til klatreparken har et sted å hvile og kose seg mens ungene leker i apparatene.

Trampoline-affæren

– Vi er ennå i tenkeboksen om dette, og kanskje er det best å gjøre alt ferdig før man slipper ungene inn på området.

– Etter affæren med noen store unger som gjorde livet surt for små unger på og rundt leketilbudet med trampolinen i Bibliotekparken denne uken, så må vi tenke gjennom også adgangen og bruken av klatreparken.

– Vi måtte fjerne trampolinen i Bibliotekparken av sikkerhetsgrunner, fordi noen få større unger ødelegger for alle andre.

– Hvordan vi vil at bruken av klatreparken skal være er derfor noe vi må tenke gjennom og legge til rette for, men det jobber vi nå med å finne ut av, sier prosjektleder Johnny Mosand hos Vågan Eiendom KF, det kommunale foretaket som er utbygger og eier av klatreparken på Langåsen.

Entreprenøren

Det er firmaet Høyt & Lavt AS fra Vestfold som bygger klatreparken for Vågan Eiendom KF, og firmaet Ing. Bjarne Ravn Hunstad fra Kabelvåg er engasjert som underentreprenør.

Hunstad sier til Lofotposten at man vil være ferdig med byggearbeidene av selve klatreparken innen 6. juli som avtalt, men inntil da er dette et avsperret anleggsområde som ingen har adgang til.

Hva som skjer etter 6. juli når parken er ferdig, er det grunneier Vågan Eiendom KF som bestemmer, sier Hunstad.

Dersom kommunen bestemmer seg for å gjøre ferdig hele tomten, så kan klatreparken i tidsrommet fra 6. juli til åpningen 14. august forbli et fortsatt anleggsområde, uten adgang for barn og voksne.