Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det «vanlige» sommerværet tilbake

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter flere dager med sol og opphold, har gråværet returnert til Lofoten.

Og det vil fortsette i dagene framover. Det fastslår meteorolog i Vervarslinga for Nord-Norge, Sevim Müller.

– Nå har vi hatt utrolig fine dager i juni. At det nå blir grått igjen, er vel ikke så uvanlig. Så det grå, vindfulle været vil fortsette. Tirsdag vil det ikke være så mye endring fra det vi nå ser, men det vil bli litt mindre vind onsdag. Så det vil fortsette med grått, og det kan godt komme litt nedbør på onsdag også. Så ser du etter sol i morgen, så er sjansene små for det, sier Müller.

Søndag kan bli bra

Torsdag vil det bære preg av mye av det samme, opplyser meteorologen. Fredag kan by på noe mer oppløftende vær.

– Det vil begynne å tørke litt mer opp, men helt tørt blir det nok ikke. I hvert fall ikke tidlig på dagen. Det vil muligens være litt lengre sammenhengende oppholdsvær igjen. Samtidig vil det mot slutten av uka bli mer vind igjen, sier Müller.

Hva med helga?

– Det blir bedring, men jeg kan ikke love knallfint vær og sol. I hvert fall ikke første delen av helga. Det vil nok bli litt nedbør igjen, men er vi heldig, så sprekker det litt opp. Så kan det være noen lave skyer som henger igjen. Søndagen ser litt bedre ut. Så kan vi jo håpe at temperaturene vil stige igjen. Men ikke gled deg for lenge. På mandag er det neste lavtrykket i gang igjen, sier Müller.

Lavtrykksaktivitet

Meteorologen forteller at vi nå er inne i en tid med variert lavtrykksaktivitet, noe som gjør været vanskelig å spå.

– Vi får nok litt pauser fra lavtrykket innimellom, men spørsmålet er hvor lenge de varer. Utfordringene knyttet til så mange lavtrykk so nå kommer, er at det er usikkert hvordan det spiller ut. Foreløpig ser som sagt søndag bra ut. Så er det små marginer som avgjør hvordan det blir seende ut, sier Müller.

Kommentarer til denne saken